Steve Jobs, cel mai puternic om din industria media

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 00:07
2489 citiri
Steve Jobs, cel mai puternic om din industria media

Steve Jobs, liderul companiei Apple, ocupa primul loc in topul celor mai puternici 100 de oameni din industria media realizat de Media Guardian, surclasandu-i pe fondatorii Google Serghei Brin si Larry Page, care s-au situat pe locul al doilea, informeaza Mediafax.

Steve Jobs, care anul trecut ocupa locul al patrulea in topul realizat de Media Guardian, a fost apreciat pentru inovatia pe care a adus-o in consumul de media prin lansarea tabletei iPad.

Astfel, Jobs i-a depasit pe Sergey Brin si Lary Page, care s-au situat pe primul loc in acest top in ultimii trei ani.

Pe locul al treilea s-a clasat Mark Thompson, CEO al BBC, urmat, pe locul al patrulea, de Rupert Murdoch, CEO si Chairman al News Corporation.

Pe locul al cincilea s-a situat Evan Williams, cofondator si CEO al Twitter.

In topul primilor zece cei mai influenti oameni din domeniul media au mai fost inclusi creatorul formatului TV "X Factor" Simon Cowell (6), seful Facebook Mark Zuckerberg (7), James Murdoch, Chairman si CEO al News Corporation pentru Europa si Asia (8), secretarul britanic de stat pe probleme de cultura Jeremy Hunt (9) si Archie Norman, CEO al ITV (10).

In top mai figureaza Martin Sorrell, liderul WPP, pe locul al 11-lea, Gerhard Zeiler, CEO al RTL Group, pe locul al 31-lea, si Alexandr Lebedev, proprietarul The Independent si London Evening Standard, pe locul al 40-lea.

Pe locul 100 s-a situat nu o persoana, ci formatul TV "Big Brother". 

#apple, #brin, #jobs, #media, #page, #steve jobs , #stiri Steve Jobs