Steve Jobs, cel mai influent om de afaceri al lumii

Miercuri, 28 Noiembrie 2007, ora 10:59
1908 citiri
Steve Jobs, cel mai influent om de afaceri al lumii

Presedintele grupului american Apple, Steve Jobs, aflat in spatele succesului playerului iPod, este cel mai influent om de afaceri din lume, conform clasamentului, realizat de revista Fortune, al celor mai importanti 25 sefi de companii din lume.

Cea mai influenta femeie din acest clasament este presedintele PepsiCo, Indra Nooyi, care a restructurat cu succes gigantul american, afirma revista Fortune, care a efectuat selectia luand in calcul doar presedintii "de clasa mondiala".

Locul doi in aceasta lista este ocupat de magnatul Rupert Murdoch, presedinte al News Corp in timp ce presedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffet, supranumit si "oracolul din Omaha", a fost clasat pe locul cinci, dupa Lloyd Blankfein, sef la Goldman Sachs si echipa de la Google, formata din Larry Page, Eric Schmidt si Sergei Brin, acestia ocupand impreuna locul patru al clasamentului.

Locul sase apartine lui Rex Tillerson, presedinte si CEO al Exxon Mobil.

Bill Gates, fondator si presedinte al Microsoft, a ocupat locul sapte, urmat de Jeff Immelt, sef al General Electric si de Katsuaki Watanabe, presedinte al gigantului nipon producator de automobile Toyota.

A.G. Lafley, presedinte si CEO al Procter & Gamble s-a plasat pe locul zece al clasamentului, urmat de John Chambers, presedinte si CEO al Cisco, Li Ka-shing, presedinte al Cheung KongHoldings/Hutchison Whampoa si Lee Scott, CEO al Wal-Mart.

Lakshmi Mittal, magnat al industriei siderurgice, s-a clasat pe locul 14 al topului realizat de Fortune.

Pe urmatoarele locuri s-au plasat Jamie Dimon, presedinte si CEO al JPMorgan Chase, Mark Hurd, presedinte si CEO al Hewlett-Packard, James McNerney, presedinte si CEO al Boeing, Marius Kloppers, CEO al BHP Billiton, Steve Schwarzman, CEO al fondului de investitii Blackstone.

Locul 20 apartine magnatului telefoniei mobile din Mexic, Carlos Slim Helu, presedinte al TelMex si Carso Foundation, care, conform unei publicatii mexicane, ce a luat in calcul evolutia pietei bursiere, l-a devansat pe Bill Gates in clasamentul celor mai bogati oameni.

Clasamentul este incheiat de Steve Feinberg, CEO al fondului de investitii Cerberus, Indra Nooyi, presedinte si CEO al PepsiCo, Ratan Tata, presedinte al Tata Group, Bog Iger, CEO la Walt Disney si Bernard Arnault, presedinte si CEO al LVMH.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...