Profitul Apple s-a dublat in plina criza

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 13:05
1713 citiri
Profitul Apple s-a dublat in plina criza

Profitul si vanzarile Apple au depasit estimarile analistilor in al patrulea trimestru fiscal, pe fondul cresterii cererii de cumputere Macintosh si de telefoane iPhone, ceea ce a dus la aprecierea actiunilor la un maximum istoric dupa inchiderea pietelor din SUA, relateaza Bloomberg, precizeaza NewsIn.

Profitul net a avansat cu 47% in al patrulea trimestru, la 1,67 milIarde dolari, sau 1,82 dolari/actiune, a anuntat compania. In perioada analizata, ce s-a incheiat pe 26 septembrie, vanzarile au crescut cu 25%, la 9,87 miliarde dolari. Analistii consultati de Bloomberg estimau venituri de 9,22 miliarde dolari si un profit net de 1,43 dolari/actiune.

Apple a sfidat estimarile analistilor
, ce prevedeau ca problemele economice vor afecta cererea, afisand rezultate peste asteptari in ultimele patru trimestre. Compania a inceput vanzarea telefoanelor iPhone 3GS in iunie, ducand la o crestere a comenzilor.

Directorul executiv Steve Jobs a decis, de asemenea, reducerea preturilor iPod-urilor, a adus pe piata noi modele si a facut promotii la computerele Macintosh.

"Se descurca exceptional de bine intr-un mediu economic dificil. Vanzarile inregistrate de iPhone sunt imense si avem toate motivele sa credem ca cifrele de crestere vor fi puternice pentru o perioada lunga", considera Ryan Jacob, manager in cadrul Jacob Internet Fund.

Apple estimeaza pentru trimestrul in curs venituri de 11,3-11,6 miliarde dolari, a declarat directorul financiar, Peter Oppenheimer. Profitul ar urma sa fie de 1,70-1,78 dolari/actiune in cursul acestui trimestru, ce include perioada cu cele mai mari vanzari pentru Apple.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#profit, #apple, #criza, #steve, #jobs, #iphone , #stiri Steve Jobs