"Marul" lui Steve Jobs incepe sa se strice. Vezi unde greseste Apple

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 13:23
4721 citiri
"Marul" lui Steve Jobs incepe sa se strice. Vezi unde greseste Apple

Apple si Steve Jobs au sarbatorit o serie de hit-uri uriase in ultimii ani, printre care iPhone, iPad si MacBook Air. Comentariile au fost in mare parte stralucitoare, vanzarile au crescut puternic, iar investitorii au aplaudat. Apple, care in urma cu un deceniu se afla "in coma", acum este cea mai admirata companie de tehnologie din lume. Insa Apple nu este perfecta. Iata care sunt punctele slabe ale companiei:

"Norul"

Apple s-a tot laudat in ultima vreme ca iPad 2 este noul dispozitiv “Post PC”, insa tot trebuie sa-l conectezi la un computer pentru a-l activa si a-l sincroniza.

Cea mai buna modalitate de a-ti scoate fotografiile de pe iPhone este sa ti le trimiti pe mail. Inca nu iti poti sincroniza muzica de pe iTunes cu WiFi, ceea ce este alt punct slab al companiei.

Apple trebuie sa se gandeasca la "nor" exact asa cum o face Google, ca viitorul serviciilor de telefonie mobila.

Nu ar trebui sa fii legat de un cablu USB pentru a accesa anumite fisiere. Nu ar trebui sa folosesti un PC pentru a utiliza un iPad care se presupune ca va "ingropa" PC-ul.

La acest capitol, Apple inca este slab. Google ii da lectii.

Retele sociale

Apple a avut cateva incercari cu Ping, reteaua sociala bazata pe muzica de pe iTunes si GameCenter, serviciul de jocuri sociale. Insa, acestea nu sunt mari hit-uri.

Apple nu a reusit sa integreze Facebook sau alte retele sociale in dispozitivele sale, in timp ce telefoanele cu sistemul de operare Windows Microsoft 7 sau Android ofera utilizatorilor posibilitatea de a se loga pe Facebook de pe propriul smartphone.

Se pare ca Apple si Steve Jobs nu inteleg perfect notiunea de retea sociala, ceea ce ar putea ii coste in scurt timp.

Multi spun ca daca nu ai cont pe Facebook, nu existi. Ce mai asteapta Apple?

Nu e nevoie sa reproduca Facebook sau sa-si construiasca propria retea sociala, insa integrarea retelelor sociale existente in produsele Apple nu ar mai trebui intarziata.

"Televizorul"

Noul Apple TV a primit un mic upgrade, sub forma de streaming video live pentru jocurile MLB si NBA.  Insa nici la acest capitol Apple nu exceleaza, avand o selectie limitata de video.

Apple ar putea imbunatati Apple TV cu un magazin de aplicatii in cursul anului urmator.

Astfel ar exista mai multe jocuri si continut video mai bogat.

Pana atunci, Apple trebuie sa se decida intre a a fi o buna platforma sau a fi un “vanzator” de continut.

Vestea buna pentru Apple este ca nimeni nu concureaza inca pe acest segment.

Google TV nu este un mare succes, in timp ce Boxee, Roku si TiVo Premiere nu au foarte multi clienti, deci Apple mai are inca timp sa-si imbunatateasca produsele.

Exista cateva zone in care Apple este vulnerabil, cum ar fi amenintarea reprezentata de sistemul de operare de la Google, Android, si posibile probleme de productie cauzate de cutremurul si tsunami-ului din Japonia.

#serviciilor de telefonie mobila, #apple, #nor, #apple tv, #retele sociale, #facebook, #google, #companii de tehnologie, #punctele slabe apple , #stiri Steve Jobs