Lideri "de aur" ai istoriei lumii: De la Gandhi la Steve Jobs

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 20:37
17688 citiri
Lideri "de aur" ai istoriei lumii: De la Gandhi la Steve Jobs

Au "scris" istoria asa cum este astazi. Rolul lor personal, dincolo de marile revolutii pe care le-au izbavit, si-a pus amprenta pe cursul istoriei. Sunt lideri care au ramas in memoria natiunilor nu numai prin actele de curaj, dar si prin celebrele discursuri si indemnuri catre oamenii pe care i-au condus. Iata care sunt doar 10 din cei mai celebri lideri din toate timpurile.

Mohandas Gandhi

"Fii tu insati schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume".

Carismaticul lider politic si spiritual al Indiei, Gandhi a reprezentat  conducatorul de marca in miscarea pentru obtinerea independentei Indiei.

Gandhi este recunoscut pentru puterea sa de a inspira miscari pentru drepturi civile si libertate in intreaga lume.

Ramas in memoria poporului ca liderul care a obtinut independenta unei tari printr-o revolutie nonviolenta, Gandhi a fost asasinat in 1948 de catre un hindus.

Moartea sa a fost considerata catastrofa internationala. La scurt timp de la moartea lui Gandhi, violenta religioasa s-a diminuat in India, iar invataturile lui Ghandi au ajuns sa inspire miscari nonviolente din alte tari.

"Privind in ansamblu, as crede ca opiniile lui Gandhi au fost cele mai luminate din timpul nostru. Ar trebui sa ne straduim sa facem lucrurile in spiritul sau: sa nu folosim violenta pentru a ne apara cauza si sa nu participam la nimic din ceea ce contravine credintei noastre".(Albert Einstein)

Franklin D. Roosevelt

Cel de-al 32-lea presedinte SUA a ramas in memoria compatriotilor sai prin celebrul discurs pe care l-a rostit in martie 1933:

"Este cu precadere timpul de a rosti adevarul, sincer si cu indrazneala.

Aceasta mare natiune va indura, ca si pana acum, va revigora si va prospera.

Singurul lucru de care trebuie sa ne temem este frica insasi.(…) Oamenii nu sunt prizonierii sortii ci doar ai propriei minti".

Nelson Mandela

"Un lider este ca un pastor. El sta in spatele turmei, lasand oile cele mai agile inainte, fara ca ele sa realizeze ca in tot timpul au fost conduse din spate".(Mandela)

A fost primul presedinte al Africii de Sud ales in mod democratic pe 10 Mai 1994, pana in Iunie 1999.

In opinia acestuia, leadershipul era o calatorie de viata.

Viata lui a reprezentat inspiratie pentru Africa de Sud si pentru toata lumea, pentru toti cei asupriti si pentru toti cei ce s-au opus rasismului.

In ciuda teribilelor provocari, Nelson Mandela n-a raspuns niciodata rasismului cu rasism.

Golda Meir

A fost singura femeie prim-ministru al Israelului, intre anii 1969-1974.

Meir a avut un talent innascut de a face problemele complexe sa para simple, exprimandu-se in termeni simpli, dar emotionali.

"Generatia noastra a recuperat teren, copii nostri au luptat in razboi, iar nepotii nostri se vor bucura de pace. Singurul lucru pentru care nu ii pot ierta pe arabi este ca i-au obligat pe fiii nostri sa ii omoare pe fiii lor".

Martin Luther King Jr

Dr. Martin Luther King Jr. se numara printre cele mai marcante personalitati ale secolului XX.

Lupta sa non-violenta, incununata cu succes, impotriva discriminarii persoanelor de culoare din Statele Unite a fost condusa de acesta sub semnul ideilor si metodelor lui Gandhi.

In 1964 a primit Premiul Nobel pentru Pace.

"Cu totii avem un instinct major. Toti vrem sa fim importanti, sa ii intrecem pe altii, sa obtinem distinctii, sa conducem parade.

Este un instinct bun daca nu il denaturezi si nu il pervertesti. Nu va dati batuti.

Pastrati nevoia de a fi importanti. Pastrati nevoia de a fi primii. Vreau ca voi sa fiti primii care iubiti. Vreau sa fiti primii in excelenta morala si in generozitate".

Winston Churchill

"Pesimistul vede o dificultate in fiecare oportunitate. Optimistul vede oportunitatea in fiecare dificultate".

Cunoscut ca cel mai mare om de stat al secolului XX, Churchill era un conducator inspirant pe timp de razboi.

Discursurile sale au sustinut natiunea in lupta. Churchill este cel care si-a indemnat compatriotii sa se conduca singuri.

Papa Ioan Paul al II-lea

"A fi liber nu inseamna sa poti face ce vrei, ci sa ai dreptul sa faci ceea ce trebuie".

Papa Ioan Paul al II-lea e considerat unul din cei mai importanti lideri ai Bisericii Catolice din istorie.

In timpul pontificatului sau de 27 de ani, prestigiul Bisericii Catolice a crescut foarte mult, datorita stilului personal conciliant si deciziilor sale curajoase.

Papa de origine poloneza e amintit pentru ca a dus o lupta morala impotriva comunismului.

Douglas MacArthur

A ramas in memoria poporului american ca si comandantul care a coordonat trupele militare americane in timpul primului Razboi Mondial, cand a ajutat la organizarea Diviziei Curcubeul formata din unitati ale Garzilor Nationale din diferite state.

Una din afirmatiile celebre ale comandantului american a fost: "Pe acest pamant nu exista siguranta, ci oportunitate".

Steve Jobs

Superlativele s-au atasat de Jobs inca din tinerete. In ultimii 10 ani acesta a reorganizat 3 piete: muzica, filmul si telefoanele mobile, iar impactul asupra industriei de calculatoare a crescut din ce in ce mai mult.

Jobs este unul din cei mai puternici oameni din lumea IT la ora actuala.

"Steve Jobs care este considerat extraordinar de carismatic, este un lider crezut orice ar spune, orice ar vinde. Comunitatea care crede in Steve Jobs cumpara ce-i da Jobs. Este foarte greu de facut distinctia. Jobs este Apple", a declarat Stelian Panescu, director general Smart Sigma in cadrul unei emisiuni Business Adviser.

Oprah Winfrey

"Oprah Winfrey e o femeie de afaceri de mare succes, a facut peste un miliard de dolari.

Nu stiu cat de multumiti sunt oamenii cu care lucreaza direct, dar e clar ca sunt 14 milioane de oameni in SUA care se uita la ea ori de cate ori deschide gura si inca vreo cateva zeci de milioane in peste 100 de tari care ii urmaresc emisiunea", a declarat pentru Bloombiz Stelian Panescu, director general Smart Sigma, in cadrul unei emisiuni Business Adviser.

Una din afirmatiile cele mai puternice pe care Oprah le-a facut intr-una din emisiunile sale a fost:

"Lucrul de care iti e cel mai frica nu are putere. Frica ta este cea care are putere. Infruntarea adevarului te va elibera cu adevarat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#celebritati, #gandhi, #istorie, #leadership, #lideri in istorie, #natiuni, #nelson mandela, #revolutii, #roosevelt, #steve jobs , #stiri Steve Jobs