Laptopurile viitorului, fara unitati optice?

Joi, 17 Ianuarie 2008, ora 09:56
2940 citiri
Laptopurile viitorului, fara unitati optice?

Dupa ce in urma cu ceva vreme Toshiba a lansat cel mai usor laptop din lume, marti, compania Apple a lansat cel mai subtire laptop din lume.

Ambele, pe langa faptul ca sunt doua realizari tehnologice importante, atrag atentia asupra unui aspect: lipsa unitatii optice. Nici Toshiba Portege R500, nici Apple MacBook Air nu incorporeaza o unitate optica de citire si imprimare de CD-uri sau DVD-uri. Steve Jobs, directorul general al Apple, a declarat: "Unitatea optica nu mai este necesara deoarece utilizatorii isi pot descarca de pe internet filme si muzica direct pe computer".

Insa Jobs uita ca un computer este folosit si in procese educationale si creative si ca CD-urile si DVD-urile sunt inca folosite la scara larga pentru a salva sau transmite informatia. Asta deoarece sunt mult mai ieftine decat alte dispozitive de stocare portabile, precum un memory stick sau un Hard Disk extern.

Mai mult, jocurile sau softurile preferate, cumparate pe CD sau DVD, nu mai pot fi instalate si nici vizionate; la fel si filmele procurate de la magazin. Aceste laptopuri vor fi evitate si de cei care nu au acces la internet sau nu folosesc reteaua globala.

Producatorii combat criticile

"Aceasta nu este o problema deoarece MacBook Air se poate conecta la unitatile optice ale altor Mac-uri sau PC-uri, pentru a fi instalate aplicatii", a adaugat Jobs. Varianta aceasta nu este insa deloc facila, in cazul in care utilizatorul nu dispune de un al doilea PC sau Mac la un moment dat sau deloc - in cazul in care calatoreste.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=337649>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.