Internship-ul, primul pas catre succes si bani. Ce nume mari au ales aceasta cale?

Marti, 07 Iunie 2011, ora 13:12
2718 citiri
Internship-ul, primul pas catre succes si bani. Ce nume mari au ales aceasta cale?

Internship-ul presupune "munca de jos" fara pretentii financiare, de unde incepi sa arati de ce esti tu in stare. Mai mult, internship-ul este un "ritual" prin care multi oameni sunt nevoiti sa treaca, chiar si de mai multe ori, asa cum s-a intamplat si cu Steve Jobs, Bill Gates si chiar cu Steven Spielberg. 

Steve Jobs a obtinut primul job de vara la 12 ani, in Hewlett-Packard

Incercand sa construiasca un instrument electronic, Steve Jobs a realizat ca are nevoie de cateva componente si l-a sunat pe Bill Hewlett, al carui numar de telefon se afla in cartea de telefoane de la Palo Alto.

Presedintele Hewlett-Packard a fost foarte deschis la apelul tanarului Steve Jobs, in urma caruia i-a si oferit componentele necesare, dar si un job de vara la Hewlett-Packard intr-o  linie de asamblare de contoare de frecventa.

Chiar daca asamblarea  era o munca dificila pentru tanarul de 12 ani, entuziasmul l-a ajutat sa realizeze cu succes sarcini in domeniul pentru care facuse deja o pasiune: electronica.

La 17 ani, Bill Gates a facut internship la Casa Reprezentantilor din SUA

In internship-ul din timpul verii la Washington, Bill Gates a indeplinit responsabilitati precum curierat, pregatirea Camerelor pentru sesiunile zilnice si alte sarcini administrative, potrivit Business Insider.

Cativa ani mai tarizu, la o sedinta in Plen a Senatului privind posibilul monopol al Microsoft, Gates le-a reamintit reporterilor despre intenship-ul sau si a spus ca acolo a invatat ca nu trebuie sa se implice in politica.

CEO-ul Xerox, Ursula Burns si-a inceput cariera printr-un internship

Burns a participat la un internship chiar la Xerox, in 1980, ca inginer mecanic pe timpul verii in timp ce isi finaliza studiile de masterat la Universitatea din Columbia.

De acolo, Burns a “escaladat” scara ierarhica de la pozitii in Product Development and Planning, la Assistent Manager si vice-presedinte.

Burns a fost numita CEO in iulie 2009, luand locul Annei Mulchany.

Andrea Jung, CEO Avon a participat la un internship la Bloomingdale’s

Jung este nascuta in Canada si a participat la un internship in New York la Bloomingdale’s inainte sa fie absolventa “magna cum laude” la Universitatea Princeton in 1979.

Dupa ce a lucrat la un lant de retail in San Francisco timp de cateva ani, Jung a devenit director la Neiman Marcus din 1991 pana in 1993.

Andrea Yung s-a alaturat companiei Avon in luna ianuarie 1994 ca presedinte al grupului de marketing din S.U.A. De aici a evoluat la pozitii superioare in cadrul echipei de marketing, iar in 1999 denumita CEO al grupului, urmand ca in 2001sa devin Presedintele Avon Products.

Steven Spielberg si-a inceput cariera intr-un internship neplatit cu norma intreaga la Universal Studios

In cadrul internship-ului de la Universal Studios, Spielberg a foacut primul sau film de scurt metraj pentru difuzare teatrala.

Dupa ce Sidney Shenberg, vice-presedintele de productie al Universal pe atunci, a vazut filmul l-a si angajat pe Spielberg. Astfel, Steven Spielberg a devenit cel mai tanar regizor care a semnat vreodata un contract pe termen lung cu un studio atat de important de la Hollywood.

Guvernul Ciolacu pregătește prima rectificare din acest an. Domenii cheie vor primi bani mai mulți pentru investiții majore
Guvernul Ciolacu pregătește prima rectificare din acest an. Domenii cheie vor primi bani mai mulți pentru investiții majore
Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu pregătește prima rectificare bugetară din acest an, având în vedere că s-au încasat cu peste 10 miliarde de lei în plus față de ceea ce era...
#bani, #cariera, #internship, #job, #munca, #munca de jos, #steve jobs, #succes , #stiri Steve Jobs

Curs valutar

1 EUR = 4.9744 RON

-0.0002

1 USD = 4.4504 RON

-0.0153
  1. Salariu de 4.000 de euro în România pentru un job cu concurență aproape zero. Angajatorii „umblă cu limba scoasă după ei!"
  2. Orașele spre care se îndreaptă dezvoltatorii imobiliari din cauza „blocajelor” în obținerea autorizației de construcție. „Mentalitatea din București se transmite” VIDEO
  3. Locuințe noi în București. Când s-ar putea termina blocajul din sectorul imobiliar. "PUG-ul va fi Biblia noastră"
  4. De ce nu ies marii investitori imobiliari români în afara granițelor. "Vorbim de o piață tânără, cu un potențial imens" VIDEO
  5. Investițiile imobiliare românești în Europa: Ce ține piața pe loc de la extindere în afara granițelor. „Nu simțim la fel de mult dorința de a pleca peste hotare”
  6. România caută investiții. Ce îi lipsește încă pieței imobiliare din țară. "Potențialul este uriaș"
  7. Ce îi îndepărtează pe investitorii străini de pe piața imobiliară românească: „Rămânem doar cu ceea ce putem face noi înșine” VIDEO
  8. Tinerii români preferă șomajul în locul unui job. "Așteptările lor nu pot fi îndeplinite". Ce sumă primesc de la stat absolvenții de liceu care stau acasă
  9. The Real Estate Event - ediție inaugurală de succes. Jucătorii de top din industria imobiliară care au urcat pe scenă, urmăriți de 120.000 de oameni online
  10. De ce rămân firmele românești "subcontractori la subcontractori". Pogonaru (AOAR): "70% din activele românești sunt deținute de capitalul străin"