Cele mai asteptate gadget-uri: iPhone 4G si Tablet-ul Apple

Duminica, 17 Ianuarie 2010, ora 22:07
3541 citiri
Cele mai asteptate gadget-uri: iPhone 4G si Tablet-ul Apple

Chiar daca niciunul dintre modele nu este confirmat oficial de compania americana, atat iPhone 4G, cat si Tablet PC-ul Apple raman printre cele mai asteptate gadegeturi si zilnic apar noi dezvaluiri despre functiile si tehnologiile pe care le vor include.

In mod normal, in fiecare an Apple a lansat o versiune noua a telefonului mobil care a devenit un hit international - iPhone. Pentru ca modelul 3GS este la zi cu tehnologia, au aparut deja zvonuri despre faptul ca urmatorul telefon Apple ar putea fi 4G.

A fost si stabilita data oficiala a lansarii acestuia, in luna mai 2010. Evident, blog-urile dedicate fanilor Apple au publicat deja informatii despre cum va arata modelul nou de iPhone. Imagini si filme aratand diverse prototipuri si modele au inceput sa circule pe Internet.

Telefonul va avea o camera foto digitala mai avansata, spun cei care au lansat zvonurile, dar si un ecran mai mare, pe tehnologia OLED, care permite o calitate mai buna a imaginilor. De data aceasta bateria va putea fi schimbata de utilizator, spre deosebire de modelele anterioare.

Carcasa ar fi diferita, iar sistemul de operare ar putea fi imbunatatit. Un raport Bloomberg / BusinessWeek, care citeaza specialisti Goldman Sachs, spun ca Apple va include o camera foto de 5 megapixeli, care sa fie la concurenta cu cea din Nexus One.

Nici informatia legata de ecranul OLED nu are vreo origine bine definita, sunt citate surse din industria producatoare de componente. Alta informatie ar fi ca iPhone 4G ar avea software special pentru videoconferinte.

Tablet-ul Apple ar putea fi prezentat chiar la sfarsitul acestei luni, pe 27 ianuarie, daca se confirma zvonurile. Nici el nu are insa deocamdata o confirmare oficiale din partea companiei lui Steve Jobs. Totusi, exista semnale ca ar fi vorba de un produs real.

Recent, unul din blogurile americane foarte populare, ValleyWag, a lansat un concurs - 100.000 de dolari pentru prima dovada reala ca Tablet-ul Apple exista. Nu au gasit inca dovezi, dar avocatii Apple au trimis o scrisoare de avertisment in care spun ca autorii blogului au depasit "orice limita" cu acest tip de concurs.

Cu alte cuvinte, ar putea pune in pericol lansarea produsului asa cum a planuit-o Apple. Dar fiecare intelege ce vrea. Organizatorii concursului spun ca nu vor renunta la premiul pentru cei care vor dezvalui planul Apple.

Autorii sustin ca firma lui Steve Jobs nu avea de sa reactioneze asa daca nu ar fi existat cu adevarat un Tablet. Dar, pe de alta parte, nu au anuntat ca vor oferi premiul chiar firmei de avocatura.

"Apple pretuieste si apreciaza comentariile publicului legate de produsele sale, dar consideram ca ValleyWag a incalcat orice limita oferind astfel de premii pentru secretele comerciale ale Apple", spune scrisoarea semnata Orrick, Herrington & Sutcliffe.

In alt fragment, scrisoarea vorbeste despre premiul acordat "pentru un produs neanuntat si confidential al companiei Apple". Desi afirma ca scrisoarea este o dovada clara a existentei Tablet-ului, autorii blog-ului spun ca vor oferi firmei de avocatura doar un premiu de consolare.

Totusi, bloggerii au rugat participantii la concurs sa scrie de pe adrese de e-mail false si fara sa ofere informatii personale suplimentare, pentru a evita orice complicatii si procese cu Apple. ValeyWag a recunoscut de asemenea ca deocamdata nu exista nici o dovada concreta ca acest Tablet exista.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#iphone, #apple, #tablet, #steve jobs , #stiri Steve Jobs