Biografia lui Steve Jobs: a ales medicina alternativa, inainte de operatie

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 15:45
2763 citiri
Biografia lui Steve Jobs: a ales medicina alternativa, inainte de operatie
Steve Jobs/ Sursa: The New York Times

Steve Jobs si-a amanat operatia cu 9 luni dupa ce a aflat, in octombrie 2003, ca avea o forma rara de cancer pancreatic.

In locul operatiei, Jobs a ales o dieta vegetariana, acupunctura si alte remedii naturale pe care le-a gasit online si ales chiar sa mearga la psiholog, se arata intr-o bibliografia fostului CEO Apple, Steve Jobs, care va aparea luni.

In plus, deciziile sale au fost influentate de un doctor care conducea o clinica specializata in abordari medicale neconventionale, precum curatirile stomacale si dietele de detoxifiere, potrivit Los Angeles Times.

Abia dupa ce le-a incercat pe toate, Jobs a decis sa apeleze la o interventie chirurgicala, in iulie 2004.

"Nu voiam sa trec direct la interventiile chirurgicale, asa ca am incercat sa vad ce alte modalitati ar putea functiona", spunea, cu regret, Steve Jobs, citat de Walter Isaacson, in cartea sa.

Doctorii declarau, joi, ca nu sunt siguri inca daca intarzierea interventiei a influentat in vreun fel sau altul sansele de supravietuire ale lui Steve Jobs.

"Oamenii traiesc cu astfel de boli si mai mult de noua luni inainte sa fie diagnosticati", sustinea doctorul Len Lichtenfeld, conducatorul American Cancer Society.

In cadrul biografiei sunt prezentate si relatiile dintre Steve Jobs si Eric Schmidt, fost CEO al Google si fost membru Apple intre 2006 si 2009.

Potrivit autorului, Jobs a fost foarte afectat in ianuarie 2010, cand HTC a lansat pe piata telefoanele cu sistemul Android al Google, care se mandreau cu o serie de caracteristici deja populare ale telefonului Apple, iPhone.

"Ma voi lupta pana la ultima suflare si voi cheltui fiecare ban din cei 40 de miliarde de dolari pe care Apple ii are in conturi, pentru a indrepta aceasta nedreptate. Voi distruge Android, pentru ca a fost furat. Sunt dispus sa lansez un razboi termonuclear pentru asta", spunea Steve Jobs, citat in biografia lui Isaacson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#biografie steve jobs, #moarte steve jobs, #operatie Steve Jobs , #stiri Steve Jobs