America "apune". Simbolurile SUA, "made in China"

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 16:38
5039 citiri
America "apune". Simbolurile SUA, "made in China"

Steve Jobs si Apple reprezinta doua simboluri culturale ale Americii. Cu trei decenii in urma, Apple a fost proiectul lansat de un adolescent in garajul unei casei. Acum, Apple este o corporatie gloala uimitoare ale carei produse sunt dorite de lumea intreaga.

Compania are 75.000 de angajati si a devenit unul din principalele motoare economice ale Ameriii, capabila sa schimbe lumea, potrivit Business Insider.

America are nevoie de mai multe povesti de succes precum Apple si Steve Jobs.

Geniile americane, preum Steve Jobs cu a sa companie Apple creeaza inca unele din cele mai uimitoare produse din lume.

Mai mult, angajatii si actionarii companiei se imbogatesc pe zi ce trece spre deosebire de restul populatiei americane care simte tot mai mult fiorul saraciei.

Tragedia americana consta in faptul ca produsele Apple incep sa paraseasca SUA. Dupa cum se poate observa pe spatele unui iPod, produsul este conceput in California si asamblat in China.

Prin urmare, know-how-ul apartine americanilor, in timp ce realizarea propriu-zisa a produselor apartine chinezilor.

America zilelor noastre este compusa din cativa antreprenori si investitori extrem de bogati si sute de milioane de alte persoane care nu isi pot permite sa cumpere produsele pe care bogatii le scot pe piata.

Bogatia si profitul a fost creat in ultimii ani de povesti uimitoare de succes american precum Apple, Amazon, Google si Facebook.

Potrivit Economist, aceste companii, luate impreuna, au angajat in doar 113.000 de oameni, doar o treime din numarul pe care o singura companie americana, General Motors, l-a angajat din 1980 pana in prezent.

Intre timp, cel mai mare angajator din America, Walmart, care a angajat mai mult de 1% din populatia americana apta de munca, isi plateste salariatii cu 8-12$/ora. Iar acei oameni se simt norocosi ca au un loc de munca.

Cei mai multi dintre acesti americani, desi se mandresc cu faptul ca lucreaza intr-una din cele mai mari companii americane, nu-si permit sa cumpere produsele Apple,  cel mai valoros si remarcabil simbol al tarii in care s-au nascut.

In ultimii ani, inegalitatea in randul populatiei americane a lovit toate clasele sociale.

Unii antreprenori americani si investitori se bucura inca de succes si trec prin criza cu capul sus, insa acest succes aparent nu este impartasit de intreaga populatie a SUA, unde 46 de milioane de oameni folosesc bonuri de masa, iar somajul depaseste 9%.

Cu toate acestea, economistii spun ca vina nu apartine Apple. Apple este o companie globala intr-o economie globala. In cazul in care iPad-urile si iPhone-urile ar fi realizate in America, nimeni nu si-ar putea permite sa le cumpere.

In plus, America nu are componentele necesare pentru a le repara cu usurinta in tara. Prin urmare, SUA se vede nevoita inca o data sa apeleze la China.

In ulimele saptamani, frustarea s-a materializat in proteste care au ocupat Wall-Street-ul.

Analistii atrag atentia asupra faptului ca, in cazul in care America nu ia masuri pentru a remedia aceasta problema, protestele de pe Wall-Street vor reprezenta doar inceputul care va duce la decarea Americii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii americane, #ipad china, #productie china, #saracie sua, #somaj sua, #sua , #stiri Steve Jobs