Increderea investitorilor in Apple, in crestere

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 10:41
3446 citiri
Increderea investitorilor in Apple, in crestere
iPhone S4 Sursa: digitaltrends.com

Dupa vanzarile record inregistrate de Apple, asteptarile in legatura cu companie au crescut si mai mult, iar analistii de pe Wall Street sunt de parere ca aceasta va avea un nou trimestru extraordinar pe vanzari.

Ingrijorati din cauza perspectivelor sumbre ale economiei si a expansiunii rapide a software-ului Google Android, investitorii s-au mai relaxat dupa ce Apple a vandut mai mult de 4 milioane de unitati iPhone 4S in doar 3 zile, dublu fata de predecesorul sau.

Incepand cu luna august, actionarii Apple au avut motive de neliniste: incepand cu momentul cand Steve Jobs a lasat compania in mainile lui Tim Cook si pana la decesul acestuia, in 5 octombrie, cand compania a ramas fara liderul sau vizionar. Aceste momente au oferit o buna oportunitate pentru rivali ca Google si Samsung sa incerce obtinerea unui segment mai mare din piata.

Vanzarile mari de iPhone 4S au propulsat insa actiunile Apple la un punct record, facand sa creasca si mai mult asteptarile investitorilor in legatura cu compania, dupa cum informeaza Reuters.

Channing Smith, co-managerul al Apple, a declarat ca se asteapta ca vanzarile Apple sa creasca mai mult in perioada sarbatorilor de iarna.

Totusi, Apple s-a confruntat si cu probleme de la plecarea lui Steve Jobs din companie. Desi cererea de iPhone 4S a fost mare si s-a ajuns la vanzari record, initial, lipsa de modificari de proiectare a fost dezamagitoare.

In plus, desi Apple ar putea profita de problemele unor concurenti ca Research in Motion, relansarea Microsoft Corp si Nokia pe segmentul de telefonie mobila, cat si amprenta tot mai mare a Android-ului ar putea afecta vanzarile companiei.

Luni, analistul Colin Gillis, de la BGC Partners, a declarat ca Apple trebuie sa stabileasca constant recorduri pentru a satisface asteptarile, si ca desi este posibil ca actiunile sa scada chiar sub 400$, modelul de afaceri Apple este unul corect si cu efecte pozitive.

Rezultatele trimestriale inregistrate de Apple ii ofera lui Cook ocazia perfecta pentru a se concentra asupra afacerii, dupa ce, in ultima vreme, toate stirile au vizat doar omagii aduse lui Steve Jobs.

iPhone-urile Apple realizeaza mai mult de 40% din veniturile companiei si sporesc rata de crestere a acesteia. Analistii de pe Wall Street deja preved vanzari de 30 de milioane de smartphon-uri, in perioada sarbatorilor, iar proiectiile medii curente ale Apple prevad un venit de 29,6 miliarde de dolari si un castig de 7,38 dolari pe actiune, in timp ce StarMine SmartEstimates prognozeaza o crestere de 2,4% peste estimarea medie.

Mai mult decat iPhone

Unii investitori iau in considerare, pe langa iPhone, si celelalte produse Apple: linia de computere Macintosh si iPad, analistii asteptand lansarea celei de-a treia versiuni a iPad-ului.

Astfel, analistii de pe Wall Street estimeaza vanzari de aproximativ 20 de milioane de iPhone-uri, 4 milioane de Macintosh si in jur de 10 milioane de iPad-uri pentru luna septembrie, in timp ce, in general, investitorii au mari sperante cu noul iPhone. Insa, mai departe de anul 2011, perspectivele Apple sunt mai putin clare.

Nici concurentii nu stau pe loc. Microsoft se pregateste sa lanseze Windows8 pentru tablete si un nou software de telefonie mobila, in parteneriat cu Nokia. De asemenea, Google, al carui Android e deja cel mai folosit software de telefonie mobila din lume, continua sa se dezvolte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp, aplicația de mesagerie folosită de milioane de oameni zilnic, introduce un nou instrument menit să faciliteze gestionarea mesajelor prin intermediul unui set de filtre de chat, așa...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#incredere investitori Apple, #evolutie actiuni Apple, #viitor Apple, #iphone, #steve jobs , #Apple