Conturile steam nu pot fi lăsate moștenire: O dilemă digitală

Miercuri, 29 Mai 2024, ora 23:41
250 citiri
Conturile steam nu pot fi lăsate moștenire: O dilemă digitală
FOTO: Steam

Steam, cea mai populară platformă de gaming pe PC, cu peste 132 de milioane de utilizatori activi lunar, a confirmat recent că utilizatorii nu își pot lăsa moștenire colecția de jocuri prin testament. Potrivit echipei de suport Steam, conturile și jocurile sunt netransferabile, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu pot oferi acces la contul lor în caz de deces.

Comunitatea de gameri și-a exprimat frustrarea față de această politică, întrebându-se dacă există soluții alternative. Unii sugerează simpla partajare a credențialelor de conectare cu cei dragi ca o posibilă soluție. Totuși, această metodă ar putea fi doar o soluție pe termen scurt. Activitatea continuă a contului dincolo de durata de viață tipică ar putea declanșa investigații din partea Steam, ceea ce ar putea duce la închiderea contului conform termenilor și condițiilor companiei.

Problema achizițiilor digitale

Această problemă reflectă o dificultate mai largă legată de achizițiile digitale. Preocupări similare au fost exprimate acum mai bine de un deceniu, când actorul Bruce Willis a descoperit că nu poate lăsa moștenire colecția sa de muzică de pe iTunes fiicelor sale. Conținutul digital, adesea legat de politici restrictive, pune obstacole în calea moștenirilor și a transferului de proprietate.

În lumina acestor probleme, Valve a început testarea beta pentru o nouă funcție numită „Steam Families”, care permite utilizatorilor să partajeze jocuri cu prietenii și familia. Această funcție este așteptată să înlocuiască Steam Family Sharing și Steam Family View, odată ce va fi complet implementată. Ea oferă opțiuni de partajare mai flexibile în cadrul ecosistemului Steam, deși nu abordează problema transferabilității contului după deces.

...citeste mai departe despre "Conturile steam nu pot fi lăsate moștenire: O dilemă digitală" pe Ziare.com

#Steam Valve jocuri video, #gaming, #jocuri video , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  6. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  7. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose