Cum sa-ti promovezi afacerea prin intermediul Discursului Public

Joi, 29 Noiembrie 2007, ora 01:57
1517 citiri
Cum sa-ti promovezi afacerea prin intermediul Discursului Public

Daca profiti de toate oportunitatile de networking disponibile in comunitatea ta, s-ar putea sa fii chemat sa vorbesti la o adunare, curs, seminar sau conferinta despre afacerea ta si ce poate oferii ea clientilor.Aceasta este o adevarata oportunitate de savurat, dar daca ideea iti pare groaznica exista cativa pasi care te vor ajuta sa treci cu bine prin aceasta experienta si sa o transformi in ceva foarte profitabil.

1. Intreaba-te daca ai avea vreo problema sa te ridici in fata acelorasi oameni si le-ai spune ca incaperea a luat foc. De ce n-ar constitui o problema? Ceea ce ai spune atunci ar fi cu adevarat important. Asta-i trucul. Explica de ce afacerea ta conteaza pentru oamenii din incapere. Daca te pricepi la ce faci vorbeste cu incredere si ofera-le motivele tale.

2. Simplifica-ti si clarificati mesajul. Ar trebui sa-ti expui ideea principala intr-o singura propozitie. Incepe-ti discursul cu o fraza care atrage atentia auditoriului. Ultima idee ar trebui sa fie o legatura intre toate celelalte idei ale discursului.

3. Nu memora dar fii complet pregatit. Este o idee buna sa memorezi o introducere puternica, poate cateva glumite potrivite situatiei si o incheiere buna. Subliniaza-ti discursul cu un font de marime substantiala, cel putin 16. O alta idee buna este sa-ti repeti discursul in fata altor oameni.

4. Relaxeaza-te. Care-i cel mai rau lucru care se poate intampla? Umilinta abjecta si ostracizare sociala? Nu prea cred. Ajungi la eveniment devreme si fa cunostinta cu audienta inainte de discurs. Sa nu bei alcool sau cafea inainte de a-ti incepe cuvantarea, dar este bine sa ai un pahar de apa la indemana, poate ai nevoie de el. Incepe asa cum am mai zis, cu o fraza pregatita. Zambeste. Respira adanc si incet. Directioneaza-ti remarcile catre indivizi din sala, nu intregii sali. Alege-i pe oamenii care ti-au parut receptivi cand i-ai cunoscut, inainte de discurs. Fii autoritar si curand vei incepe sa te simti bine facand asta.

5. Tine minte ca nu poti sa te nasti bun. Trebuie sa gresesti de cateva ori in procesul de formare asa ca nu te speria daca nu reusesti din prima incercare.

Bloombiz.ro Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...