Traficul prin portul Constanta s-ar putea dubla prin imbunatatirea legislatiei

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 01:35
1492 citiri
Traficul prin portul Constanta s-ar putea dubla prin imbunatatirea legislatiei

Traficul prin portul Constanta s-ar putea dubla, dupa imbunatatirea legislatiei in domeniul logistic si transformarea acestuia in "poarta" de intrare a bunurilor din Asia, a declarat miercuri Robin Martens, presedintele European Gateways Platform si director general al Archicom SRL.

"Comertul urmeaza intotdeauna calea unde gaseste cele mai putine bariere, iar Romania are avantaje competitive fundamentale care, alaturi de masurile deja implementate in alte state din Uniunea Europeana, ar putea sa-i ofere oportunitatile de a se dezvolta intr-o astfel de cale de acces facila catre Europa", a mentionat Martens.

Reprezentantii sectorului logistic au inaintat miercuri secretarului de stat Maria Parcalabescu un document de pozitie pentru stimularea sectorului logistic cu un set de 12 propuneri de imbunatatire a legislatiei.

"Cu toate ca noi consideram ca infrastructura de transport este un element important in transformarea Romaniei intr-un centru logistic al Europei Centrale si de Est, infrastructura singura nu poate atrage investitii in acest domeniu", a declarat miercuri liderul departamentului de consultanta fiscala si juridica al PricewaterhouseCoopers Romania si presedinte al Camerei de Comert Romano-Olandeze, Peter de Ruiter.

El a adaugat ca este nevoie de un mediu de afaceri stabil si previzibil, precum si de implementarea "catorva masuri fiscale cheie care ar transforma potentialul Romaniei intr-un avantaj competitiv pentru a deveni destinatia preferata pentru investitiile straine".

Reprezentantii sectorului logistic au atras atentia asupra posibilitatii atragerii unor companii straine interesate sa desfasoare diverse activitati in Romania, cum ar fi de cercetare si dezvoltare, asamblare sau adaptare, care sa favorizeze cresterea produsului intern brut (PIB) si crearea de noi locuri de munca, generand astfel venituri fiscale suplimentare statului.

Printre propunerile de imbunatatire a legislatiei se numara, printre altele, plata TVA la import prin decont pentru toate companiile, o reprezentare fiscala globala, amanarea platii datoriei vamale sau vamuirea marfurilor in interiorul tarii.

De asemenea, au fost propusa perceperea unei taxe de tranzit a canalului Dunare-Marea Neagra, dar si folosirea schemei de reducere de emisii de dioxid de carbon a Uniunii Europene.

Seminarul a fost organizat de European Gateways Platform, Camera de Comert Romano-Olandeza, Ambasada Olandei la Bucuresti, Dutch-Romanian Network si Archicom SRL.

European Gateways Platform (EGP) este un parteneriat public privat dintre guvernul olandez si companiile romano-olandeze active in domeniul infrastructurii si logisticii. 

Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
Apple ar putea lansa un iPhone pliabil în următorii ani
Conform unui raport recent, Apple se pregătește să lanseze un iPhone pliabil în următorii ani, încercând să recupereze terenul pierdut în fața rivalilor săi de pe piața...
OpenAI lansează un nou chatbot: Inteligență artificială compactă și accesibilă
OpenAI lansează un nou chatbot: Inteligență artificială compactă și accesibilă
OpenAI a anunțat recent lansarea GPT-4o mini, un nou model de inteligență artificială compact, dar foarte puternic. Scopul principal al acestui model este să facă motorul GPT-4 mai accesibil...
#trafic, #port, #constanta, #legislatie , #SRL

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  4. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  5. Dacia vrea să se bată de la egal la egal cu marii producători pe un nou segment de piață. Ce preț ar putea avea „Baby Duster” FOTO
  6. Declinul mașinilor electrice, anunțat prea devreme. Ce se întâmplă pe piața auto
  7. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  8. Încă un eșec major bifat de mașinile electrice. Bogații de la Porsche au confirmat: „Clienții au rămas reticenți"
  9. Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice
  10. Cât costă să-ți faci propria piscină, în 2024. Companiile de profil sunt suprasolicitate