Botis: ANAF nu a gasit nereguli la Mobil Construct

Luni, 02 Mai 2011, ora 23:08
1776 citiri
Botis: ANAF nu a gasit nereguli la Mobil Construct

Fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala au finalizat verificarile la firma SC Mobil Construct SRL si l-au informat ca nu au fost constatate nereguli in relatia cu Asociatia "Parteneriat Euractiv" Bistrita, potrivit Mediafax. 

Ministrul Ioan Botis a precizat ca in raportul final intocmit de ANAF se arata ca din verificarea facuta la SC Mobil Construct SRL, din 1 noiembrie 2010, nu s-au constatat facturi emise catre Asociatia "Parteneriat Euractiv" Bistrita si nici sume incasate fie prin banca (s-au verificat extrase de cont), fie prin casierie (s-au verificat chitantele emise).

"Fata de cele prezentate nu se constata nereguli sau diminuarea obligatiilor fata de bugetul de stat", se arata in documentul intocmit de ANAF, precizeaza Ioan Botis. Reprezentantii ANAF au mai constatat ca nu este vorba de incalcarea unor prevederi legale.

"Am spus de la inceput ca s-a facut contractul si a doua zi, pentru ca si-au dat seama ca ar putea fi o problema, au renuntat. Contractul nu era pentru derularea proiectului ci ca sa-si desfasoare alte activitati.

Si-au dat seama ca este in neregula si nu s-a mai derulat. Nu s-au incasat sumele. Am mai spus ca eu nu am avut un interes direct acolo, nu am semnat niciun act", a mai spus fostul ministru.

Ioan Botis a citat si un document emis de Agentia Nationala de Integritate, care arata ca din documentele solicitate si transmise de institutiile publice si entitati nu a rezultat participarea directa a lui Ioan Botis, in calitate de ministru al Muncii, asa cum prevede Legea conflictului de interese.

"Astfel, in lipsa unei decizii directe la aprobarea proiectului si in incheierea contractului nu au fost identificate elemente in sensul existentei unei incalcari a regimului juridic al conflictelor de interese in materie administrativa", se mai arata in documentul citat de Botis. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ioan botis, #anaf, #fisc, #control mobil construct , #SRL