Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Botis: ANAF nu a gasit nereguli la Mobil Construct

Botis: ANAF nu a gasit nereguli la Mobil Construct

Fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala au finalizat verificarile la firma SC Mobil Construct SRL si l-au informat ca nu au fost constatate nereguli in relatia cu Asociatia "Parteneriat Euractiv" Bistrita, potrivit Mediafax. 

Ministrul Ioan Botis a precizat ca in raportul final intocmit de ANAF se arata ca din verificarea facuta la SC Mobil Construct SRL, din 1 noiembrie 2010, nu s-au constatat facturi emise catre Asociatia "Parteneriat Euractiv" Bistrita si nici sume incasate fie prin banca (s-au verificat extrase de cont), fie prin casierie (s-au verificat chitantele emise).

"Fata de cele prezentate nu se constata nereguli sau diminuarea obligatiilor fata de bugetul de stat", se arata in documentul intocmit de ANAF, precizeaza Ioan Botis. Reprezentantii ANAF au mai constatat ca nu este vorba de incalcarea unor prevederi legale.

"Am spus de la inceput ca s-a facut contractul si a doua zi, pentru ca si-au dat seama ca ar putea fi o problema, au renuntat. Contractul nu era pentru derularea proiectului ci ca sa-si desfasoare alte activitati.

Si-au dat seama ca este in neregula si nu s-a mai derulat. Nu s-au incasat sumele. Am mai spus ca eu nu am avut un interes direct acolo, nu am semnat niciun act", a mai spus fostul ministru.

Ioan Botis a citat si un document emis de Agentia Nationala de Integritate, care arata ca din documentele solicitate si transmise de institutiile publice si entitati nu a rezultat participarea directa a lui Ioan Botis, in calitate de ministru al Muncii, asa cum prevede Legea conflictului de interese.

"Astfel, in lipsa unei decizii directe la aprobarea proiectului si in incheierea contractului nu au fost identificate elemente in sensul existentei unei incalcari a regimului juridic al conflictelor de interese in materie administrativa", se mai arata in documentul citat de Botis. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1666 ori