Peste 100 persoane sunt cercetate penal pentru fraude

Duminica, 26 Decembrie 2010, ora 22:49
1682 citiri
Peste 100 persoane sunt cercetate penal pentru fraude

Sapte persoane au fost retinute in urma controalelor facute de politistii de la investigarea fraudelor, in perioada 18-24 decembrie, in total fiind depistate 118 persoane suspectate de comiterea a 115 infractiuni economice, informeaza IGPR printr-un comunicat remis duminica, informeaza NewsIn.

In urma actiunilor desfasurate sub coordonarea Directiei de Investigare a Fraudelor-IGPR, politistii din cadrul formatiunilor de investigare a fraudelor au constatat 16 infractiuni de evaziune fiscala, 16 de fals in inscrisuri, 11 de inselaciuni in relatiile comerciale, 23 infractiuni la Legea 571/2003 privind Codul fiscal, 22 la Legea 86/2006 privind Codul vamal, 5 la OUG 54/2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, 4 la Legea 59/1934, asupra cecului si de asemenea 2 infractiuni de delapidare.

Pentru savarsirea celor 115 infractiuni sunt suspectate 118 de persoane, dintre care sapte sunt cercetate in stare de retinere sau arest preventiv, potrivit comunicatului IGPR.

De asemenea, in opt dosare complexe se efectueaza cercetari asupra a zece persoane, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.

Astfel, pe 18 decembrie, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor, impreuna cu politistii Postului comunal Roata de Jos au facut perchezitii la domiciliile a doua persoane si la sediul societatii comerciale administrata de una dintre acestea.

In urma controalelor, politistii au confiscat 510 litri de bauturi alcoolice, care nu aveau aplicate etichete si timbre de marcaj fiscal si 670 de pachete de tigari, de diferite marci, fara timbru fiscal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#persoane, #penal, #fraude , #Societati comerciale