Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului a fost desfiintat

Consiliul de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului a fost desfiintat

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) reorganizeaza Agentia Domeniilor Statului (ADS), institutie care se ocupa de privatizarea, concesionarea si arendarea terenurilor din proprietatea statului, desfiintand Consiliul de Administratie al agentiei, potrivit NewsIn.

Odata cu reorganizarea ADS, va fi schimbata si conducerea institutiei.

ADS administreaza peste 350.000 de hectare si actiunile statului la 26 de societati, printre care si Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare.

Ministerul Agriculturii a desfiintat Consiliul de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului si a creat un Comitet de privatizare din care fac parte oficiali de la Agricultura, dar si de la Transporturi sau Finante. Institutia nu se mai autofinanteaza, iar sumele colectate merg direct la buget.


"Consiliul de Administratie nu-si mai avea rostul, nemaifiind vorba de o institutie care gestioneaza bani proprii. (..) Probabil ca o sa fie si la nivelul conducerii schimbari in viitorul apropiat", a declarat secretarul de stat in MADR, Tanczos Barna.


ADS are de recuperat aproape 100 de milioane de euro din redeventa cuvenita statului pe terenurile concesionate agentilor economici.

Agentia Domeniilor Statului (ADS) se afla in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol, constituite in conformitate cu Legea nr. 15/1990 si concesionarea terenurilor cu destinatie agricola proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati. ADS a fost infiintata prin Legea nr. 268/2001, ca institutie de interes public, cu caracter financiar si comercial.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2113 ori