Consiliul de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului a fost desfiintat

Luni, 14 Februarie 2011, ora 18:31
2569 citiri
Consiliul de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului a fost desfiintat

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) reorganizeaza Agentia Domeniilor Statului (ADS), institutie care se ocupa de privatizarea, concesionarea si arendarea terenurilor din proprietatea statului, desfiintand Consiliul de Administratie al agentiei, potrivit NewsIn.

Odata cu reorganizarea ADS, va fi schimbata si conducerea institutiei.

ADS administreaza peste 350.000 de hectare si actiunile statului la 26 de societati, printre care si Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare.

Ministerul Agriculturii a desfiintat Consiliul de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului si a creat un Comitet de privatizare din care fac parte oficiali de la Agricultura, dar si de la Transporturi sau Finante. Institutia nu se mai autofinanteaza, iar sumele colectate merg direct la buget.

"Consiliul de Administratie nu-si mai avea rostul, nemaifiind vorba de o institutie care gestioneaza bani proprii. (..) Probabil ca o sa fie si la nivelul conducerii schimbari in viitorul apropiat", a declarat secretarul de stat in MADR, Tanczos Barna.

ADS are de recuperat aproape 100 de milioane de euro din redeventa cuvenita statului pe terenurile concesionate agentilor economici.

Agentia Domeniilor Statului (ADS) se afla in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol, constituite in conformitate cu Legea nr. 15/1990 si concesionarea terenurilor cu destinatie agricola proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati. ADS a fost infiintata prin Legea nr. 268/2001, ca institutie de interes public, cu caracter financiar si comercial.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol, #ministerul agriculturii, #privatizari, #terenuri din proprietatea statului, #agentia domeniilor statului , #Societati comerciale