ANAF a inregistrat 6.740 de sesizari penale

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 15:42
1768 citiri
ANAF a inregistrat 6.740 de sesizari penale

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inregistrat 6.740 sesizari penale, in perioada ianuarie-august, pentru un prejudiciu total de 5,3 miliarde lei (1,24 miliarde euro), a anuntat vineri institutia, potrivit NewsIn.

"Din numarul total de agenti economici pentru care s-au formulat sesizari penale, circa 20% reprezinta societati de tip 'fantoma' care au generat 36% din valoarea prejudiciului identificat", se arata in comunicat.

Cea mai mare parte a prejudiciului, de circa 1,13 miliarde euro, a fost localizata la 1.151 societati comerciale, la nivelul carora prejudiciul per agent economic depaseste 100.000 de euro.

Totodata, pentru un numar de 1.923 de societati comerciale s-au instituit masuri asiguratorii care acopera un prejudiciu de peste 532 milioane euro.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#anaf firme prejudicii sesizari penale , #Societati comerciale