Guvernul a comasat si redus unele taxe si tarife percepute de Registrul Comertului

Joi, 16 Iulie 2009, ora 10:10
1202 citiri
Guvernul a comasat si redus unele taxe si tarife percepute de Registrul Comertului

Taxele pentru operatiunile de inregistrare a firmelor efectuate de oficiile Registrului Comertului au fost comasate de Guvern, concomitent cu reducerea tarifelor percepute pentru anumite operatiuni, precum eliberarea fisei investitiei straine sau a datelor privind situatiile financiare anuale.

Astfel, pentru inregistrarea la Registrul Comertului va fi perceputa aceeasi taxa de 120 de lei, iar pentru obtinerea codului de inregistrare tariful va fi platita o taxa de 10 lei pe document. Pentru informatiile de identificare a unei firme, respectiv denumirea, forma juridica, codul unic de inregistrare, numarul de ordine in registrul comertului, sediul social, solicitantii trebuie sa plateasca o taxa de 3 lei, conform unei hotarari de guvern.

Actul normativ stabileste totodata reducerea tarifelor percepute pentru unele operatiuni, respectiv pentru eliberarea fisei sintetice a investitiei straine, de la 30 lei la 20 lei, sau a informatiilor privind situatiile financiare anuale, de la 3 lei + 0,85 lei/indicator la 0,85 lei pe informatie extrasa.

Eliberarea de certificate in copii dupa documente depuse la registrul comertului va fi taxata cu 4+0,2 lei/pagina certificata. Pentru eliberarea de documente in termen de 48 ore va fi platit un tarif suplimentar de 50%, iar pentru rezolvarea solicitarii in termen de cinci zile va fi achitata o taxa suplimentara de 30%.

Tarifele vor fi reduse si in functie de numarul firmelor despre care se solicita informatii, respectiv cu 10% (intre 101-500 firme), cu 20% (intre 501 si 1.000 firme), cu 30% (intre 1.001 si 10.000 firme) si cu 50% (pentru peste 10.000 firme).

"Pentru informarea opiniei publice, Oficiul National al Registrului Comertului elibereaza cu titlu gratuit ziaristilor si reprezentantilor mijloacelor de informare in masa informatii statistice din registrul comertului, care nu pot fi reutilizate in scop comerciale", se arata in hotarare.

Decizia Guvernului confirma informatiile privind noile taxe prezentate de MEDIAFAX la 10 iunie. Guvernul a anuntat, in luna iunie, ca a decis desfiintarea, reducerea sau comasarea a 189 de taxe si tarife dintr-un total de 491. Dintre acestea, un numar de 42 taxe au fost eliminate, iar celelalte au fost reduse sau comasate.

 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, # taxe, # tarife, # reducere, # comasare , #Registrul comertului