Aproape 5.000 de firme au disparut din cauza crizei

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 14:06
1853 citiri
Aproape 5.000 de firme au disparut din cauza crizei

Aproape 5.000 de firme din vestul tarii au fost radiate, dizolvate ori si-au suspendat activitatea, in perioada ianuarie - aprilie, una dintre cauzele invocate de specialisti fiind criza economica, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Federatia Regionala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Regiunea V Vest (FRIMM Vest), 4.836 de firme au fost afectate in regiunea economica V Vest, care cuprinde judetele Arad, Timis, Caras-Severin si Hunedoara.

Astfel, 1.065 de firme au fost radiate, 2.410 au activitatea suspendata, iar 1.361 au fost dizolvate, mentioneaza sursa citata.

Datele provin de la oficiile Registrului Comertului din cele patru judete, care au raspuns unei solicitari formulate de FRIMM VEST pentru comunicarea situatiei statistice privind firmele radiate, dizolvate voluntar si care au depus cereri de suspendare de activitate in perioada ianuarie - aprilie 2009.

Potrivit comunicatului, cifrele arata "efectele negative ale crizei asupra IMM-urilor din Regiunea Vest".

"Situatia IMM-urilor este foarte sumbra, in contextul efectelor negative ale crizei financiare mondiale, care continua sa puna lacatul pe afacerile din Romania", se arata in comunicatul semnat de Mircea Purcaru, presedintele FRIMM Vest.

Cifrele prezentate arata ca cele mai multe radieri au avut loc in Timis, respectiv 495.

Pe locul urmator este Hunedoara - 354, judet urmat de Arad - 175 si Caras-Severin - 41.

La dizolvari voluntare, conduce Hunedoara, cu 894 de firme afectate, urmat de Timis - 425, Arad - 24, Caras-Severin - 18.

De asemenea, din 2.410 firme cu activitatea suspendata, 1.125 sunt in Timis, 895 in Arad, 322 in Hunedoara si 68 in Caras-Severin.

Dupa principala activitate declarata de firme, cele mai afectate societati comerciale sunt din domeniul comertului cu amanuntul, al constructiilor si al serviciilor.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#afaceri, #economie, #firme, #imm , #Registrul comertului