Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Agrostar: micii producatori sa poata vinde fara a fi inregistrati

Agrostar: micii producatori sa poata vinde fara a fi inregistrati

Federatia Sindicala Agrostar solicita exceptarea micilor producatori agricoli de la obligativitatea inregistrarii in Registrul Comertului pentru a-si putea comercializa produsele, pe motiv ca acest lucru va determina agricultorii sa vanda produsele catre intermediari, relateaza NewsIn.

Astfel, Agrostar cere ca prevederile OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale sa nu se aplice micilor producatori agricoli.

"Efectul imediat al aplicarii O.U.G 44/ 2008 este acela ca, producatorul agricol mic nu va mai putea sa isi desfaca productia in piete si targuri daca nu este inregistrat la Registrul Comertului ca persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau familiala, determinand astfel micul producator sa isi vanda productia intermediarilor si facilitand astfel profitul usor al acestora si saracirea taranului", a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.


Potrivit Agrostar, statul doreste prin acest act normativ impozitarea agriculturii de subzistenta, "aratandu-si astfel impotenta de a elabora acte normative care sa ajute real producatorul agricol sa creeze facilitati pentru desfacerea productiei agricole".


In acest context, reprezentantii Agrostar considera ca Ministerul Agriculturii si Dezvotarii Rurale (MADR) ar trebui sa elaboreze un act normativ prin care sa excepteze de la aplicarea prevederilor ordonantei micii producatori agricoli, "acest act fiind de altfel pefect legal potrivit art.1 din ordonanta care prevede si o serie de exceptii, dar care nu se aplica micilor producatori agricoli".


Conform OUG nr. 44/2008 exista o perioada de doi ani, care se incheie la 25 aprilie 2010, pana la care persoanele interesate pot opta sa desfasoare activitate economica in una din formele mentionate la art. 4 din ordonanta, respectiv in regim individual si independent, ca persoane fizice autorizate, ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale sau ca membri ai unei intreprinderi familiale. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1364 ori
Citeste mai multe despreagrostar mici producatori vanzare