Pegasus vizeaza anul acesta afaceri cu 60% mai mari

Joi, 21 August 2008, ora 14:21
2242 citiri
Pegasus vizeaza anul acesta afaceri cu 60% mai mari

Compania de curierat Pegasus vizeaza anul acesta afaceri de pana la sapte milioane de euro cu peste 60% mai mult decat in 2007. De asemenea, firma are in plan investitii importante atat in rebranding, dupa preluarea de catre grupul DPD, dar si intr-un nou sediu, a declarat directorul executiv James Gray-Cheape.

Potrivit reprezentantilor companiei, Pegasus va realiza in perioada 2008-2009 o serie de investitii printre care si integrarea in sistemul DPD de procesare a coletelor, urmand ca pana la sfarsitul anului toate depozitele Pegasus din Romania sa fie dotate cu tehnologie DPD noua pentru inregistrarea si urmarirea coletelor.


"Pentru 2008 intentionam sa dezvoltam sistemele software si echipamentele in cele 74 de unitati de depozitare din tara, dar si finalizarea sediului central de la Buftea, investitie de circa un milion de euro. Pentru 2009, vom finaliza in urmatoarea perioada un buget in care sa prevedem rebrandingul companiei odata cu preluarea de catre reteaua internationala DPD. In plus, investitii suplimentare se vor face si in domeniile vanzarilor si marketingului. Speram sa ajunge anul acesta la afaceri de sapte milioane de euro si la o cota de piata de 10%", a declarat directorul executiv al Pegasus Courier SA, James Gray-Cheape, care sustine ca cel mai devrema, la sfarsitul anului 2009 sau inceputul anului 2010, compania va prelua numele DPD.


Pegasus a fost infiintata in 1997, fiind prima companie de livrari urbane din Romania si a devenit in 2000 reprezentanta pentru Airborne Express (a 3-a  companie de curierat rapid si coletarie din USA) si pentru Aramex. Pegasus a realizat, in 2003, propria retea interna care asigura livrare in 24 de ore pe tot teritoriul tarii, iar in martie 2008, GeoPost Yurtici Kargo a achizitionat pachetul majoritar al companiei printr-o tranzactie estimata in piata la 6-9 milioane de euro. Pegasus ocupa in prezent locul sapte in topul companiilor de curierat rapid si coletarie din Romania, cu peste 450 de angajati, 74 depozite, 300 de autovehicule si livreaza peste 6.000 de colete zilnic. Punctul central de sortare, HUB-ul, este la Sibiu .


Pentru 2008, piata de curierat este estimata la circa 200 milioane de euro, iar previziunile pentru 2010 arata ca se va atinge chiar valoarea de 300 milioane de euro. Printre principalii jucatori de pe piata se numara Fan Courier, Curiero-TCE Logistica, Cargus, DHL, TNT, Fedex, UPS, etc.


Grupul Dynamic Parcel Distribution Gmbh asigura un volum de aproximativ doua milioane de colete zilnic intr-o retea internationala unitara si este unul dintre liderii  europeni in furnizarea de servicii de coletarie. Francizorul, cu sediul central in Aschaffenburg, este prezent in 38 de tari prin 500 de depozite, 22.000 de angajati si 15.000 de vehicule, avand in portofoliu peste 200.000 de clienti. Grupul francez GeoPost detinut integral de filiala La Post este actionar majoritar in DPD.


HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...