Taximetristii de la Otopeni merg in pierdere

Sambata, 06 Februarie 2010, ora 10:43
2175 citiri
Taximetristii de la Otopeni merg in pierdere

Desi firmele de taximetrie au dus o adevarata batalie pentru a primi permis de acces pe Aeroportul Otopeni de langa Capitala, rezultatele nu sunt nici pe departe cele scontate, in conditiile in care nicio masina nu face mai mult de trei curse pe zi.

Astfel, cei 250 de taximetristi care stau legal in aceasta zona incaseaza maximum 180 de lei de masina.

"Nu sunt prea incantat de cum merg lucrurile. Soferii fac 2-3 curse pe zi, iar pretul unei curse e de 60 de lei. Asta inseamna 180 de lei pe zi. Cam atat cat ma costa masina cu soferul.

Si mai sunt si vreo 20 de haiduci care aproape ca baga clientul cu forta in masina si-i mai iau si 150 de lei de cursa. S-au organizat si in schimburi. Zece intr-o zi, zece in alta. Totul sub privirile ingaduitoare ale unora", a declarat Bogdan Dinca, patronul Grant Taxi, pentru Money.

Un permis de acces pentru taxiuri in zona aeroportului costa 3.000 de lei pe an
, deci Grant trebuie sa plateasca aproape 200.000 de lei.

Nici Ilie Anghel, patronul Cristaxi si Confort, nu este multimit de situatie, tocmai de aceea nu a dorit sa participe la licitatia pentru obtinerea ecusoanelor de acces pentru ca nu i s-a parut viabil economic.

"Doua milioane pe zi de masina e foarte putin. Faci mai bine daca stai in oras. Nu ma intereseaza Otopeniul", spune Anghel.

Fly Taxi a pierdut monopolul detinut pana acum la aeroportul Otopeni

Compania Fly Taxi a avut pana in 2009 monopol pe aeroportul Henri Coanda, insa, in urma unei licitatii, conducerea aeroportului a decis sa atribuie ecusoane de acces unui numar de 250 de masini de la 13 firme si 57 de PFA-uri.

Tariful maximal a fost stabilit la 3,5 lei pe km, iar tariful de stationare este de 35 de lei pe ora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#tarif, # taximetristi, # aeroport, # otopeni, # pierderi, # monopol , #PFA