Monopolul Fly Taxi pe Aeroportul Otopeni s-a terminat

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 09:38
2927 citiri
Monopolul Fly Taxi pe Aeroportul Otopeni s-a terminat

Clientii Aeroportului International Henri Coanda din Otopeni vor putea folosi, de la 1 februarie, serviciile de transport taxi ale celor 13 companii si 57 de persoane fizice autorizate (PFA) declarate castigatoare in urma licitatiei, in prezent singura firma autorizata fiind Fly Taxi.

In urma evaluarii celor 76 de dosare depuse, au fost atribuite toate cele 250 permise de acces auto licitate pentru derularea acestei activitati, dintre care 57 catre persoane fizice autorizate si 193 catre un numar de 13 societati.

Comisia de licitatie verifica documentele depuse de catre transportatorii declarati castigatori, in vederea eliberarii permiselor de acces auto si a permiselor de identificare si acces ale conducatorilor auto.

Tariful maxim care va fi practicat este de 3,5 lei/kilometru.

In 2004, firma Fly Taxi a castigat o licitatie controversata, organizata de Ministerul Transporturilor, prin care a primit dreptul sa opereze, pe o perioada de cinci ani, serviciile de taximetrie la aeroportul Otopeni.

Potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, aeroporturile vor organiza propriile licitatii pentru acordarea autorizatiilor de taxi pentru preluarea calatoriilor de la aerogara si vor fixa un tarif maximal pe kilometru.

Totodata, aeroporturile vor decide numarul de autorizatii eliberate, numarul de taximetre necesare, in functie de traficul de pasageri care sosesc si evolutia acestuia, precum si amplasarea statiilor de taxi, a traseelor si a locurilor de asteptare.

Autorizatiile vor avea o valabilitate maxima de cinci ani, insa trebuie vizate anual.

In statiile de debarcare vor avea acces toti transportatorii autorizati in regim de taxi, indiferent daca acestia dispun sau nu de permise de acces eliberate de administratia aeroportului.

Durata de stationare in statiile de debarcare se va limita la maximum cinci minute.

Aeroportul va lua masuri pentru ca fiecare taxi care a obtinut permisul de acces auto sa aiba aplicat pe portierele laterale un autocolant de culoare neagra cu inscrisul "AEROPORT" si sigla aeroportului respectiv.

Forma si dimensiunile autocolantului se stabilesc de fiecare aeroport, prin regulamentul intern.

Taximetristii vor ocupa in ordine pozitiile de parcare marcate cu inscriptia TAXI si sunt obligati sa respecte regula "primul venit, primul plecat in cursa".

Taximetristii nu vor avea voie, printre altele, sa intre in terminalele de pasageri, pentru a aborda potentiali clienti, sa intre cu autovehiculele taxi in parcarile publice aflate in apropierea terminalelor de pasageri sau sa refuze cursa unui client, indiferent de motiv: cursa scurta, motive etnice, rasiale sau religioase.

In cazul in care taximetristii incalca regulile, administratia aeroportului are dreptul de a suspenda sau anula permisul de acces. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#aeroport, #tarife, #taxiuri, #transportator , #PFA