ANAF a stabilit cum va arata declaratia unica 112

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 07:24
2214 citiri
ANAF a stabilit cum va arata declaratia unica 112

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a stabilit modelul si continutul formularului privind optiunea pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (declaratia unica 112).

Modelul si continutul formularului sunt prevazute intr-un proiect de ordin al presedintelui ANAF.

Conform modificarilor aduse Codului fiscal, aprobate recent de Guvern, declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, se depune trimestrial, prin derogare de la termenul de declarare lunara, de catre anumite categorii de contribuabili.

Acestia pot opta insa pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, daca depun declaratia privind optiunea pana la data de 25 septembrie 2011.

Contribuabilii mici, cu pana la trei salarii exclusive si o cifra de afaceri de sub 100.000 euro, ONG-urile si asociatiile de proprietari vor depune declaratia unica 112 trimestrial, incepand de la 1 octombrie.

Potrivit ministrului Finantelor, de aceasta facilitate vor beneficia 54,7% din totalul contribuabililor.

Contribuabilii mari si mijlocii vor depune declaratia o data pe luna. Aceste masuri sunt prevazute modificarile aprobate de Guvern la Codul Fiscal si Codul de procedura fiscala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#anaf, #declaratia unica, #formular anaf , #ONG