Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF a stabilit cum va arata declaratia unica 112

ANAF a stabilit cum va arata declaratia unica 112

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a stabilit modelul si continutul formularului privind optiunea pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (declaratia unica 112).

Modelul si continutul formularului sunt prevazute intr-un proiect de ordin al presedintelui ANAF.

Conform modificarilor aduse Codului fiscal, aprobate recent de Guvern, declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, se depune trimestrial, prin derogare de la termenul de declarare lunara, de catre anumite categorii de contribuabili.

Acestia pot opta insa pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, daca depun declaratia privind optiunea pana la data de 25 septembrie 2011.

Contribuabilii mici, cu pana la trei salarii exclusive si o cifra de afaceri de sub 100.000 euro, ONG-urile si asociatiile de proprietari vor depune declaratia unica 112 trimestrial, incepand de la 1 octombrie.

Potrivit ministrului Finantelor, de aceasta facilitate vor beneficia 54,7% din totalul contribuabililor.

Contribuabilii mari si mijlocii vor depune declaratia o data pe luna. Aceste masuri sunt prevazute modificarile aprobate de Guvern la Codul Fiscal si Codul de procedura fiscala.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1800 ori
Citeste mai multe despreanaf declaratia unica formular anaf