Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Regimul fiscal al microintreprinderilor, modificat anul trecut. Ce reguli se aplica in 2014?

Regimul fiscal al microintreprinderilor, modificat anul trecut. Ce reguli se aplica in 2014?


Reglementarile referitoare la impozitul pe veniturile microintreprinderilor au fost modificate de mai multe ori pe parcursul anului trecut, multe dintre noile reguli fiind aplicabile de la 1 ianuarie 2014. Printre altele, incepand cu acest an, noi tipuri de firme sunt incluse in categoria microintreprinderilor, iar baza de impozitare a veniturilor obtinute de microintreprinderi se schimba.

Conform modificarilor aduse Codului fiscal prin OUG nr. 102/2013, care au intrat in vigoare la 1 ianuarie 2014, se schimba conditiile de incadrare a firmelor in categoria microintreprinderilor.

Astfel, potrivit OUG nr. 102/2013, din acest an fimele care realizeaza venituri din consultanta si management vor fi incadrate in categoria microintreprinderilor, adica vor plati impozit pe venitul microintreprinderilor de 3%, cu conditia ca aceste venituri sa nu depaseasca 20% din veniturile totale.

www.avocatnet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1754 ori