Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contabilii si economistii se aliaza impotriva Fiscului

Contabilii si economistii se aliaza impotriva Fiscului

Cu scopul de a limita politica abuziva a Fiscului si a proteja mediul de afaceri, peste 300 de economisti si contabili au infiintat Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor din Romania (APEC), conform Mediafax. Asociatia a fost formata in luna octombrie a anului trecut si are ca scop sa ajute la elaborarea unor legi care sa nu lase loc de intepretari. De asemenea, membrii isi doresc sa limiteze abuzurilor facute de reprezentantii administratiilor fiscale.


Contabilii si economistii constidera ca toate actiunile luate de Guvern in ultimii doi ani au fost mai mult de ordin social. 


"APEC face parte din grupul de lucru privind rescrierea Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala. Abuzurile Fiscului si presiunile facute prin somatii si titluri executorii pe toata perioada crizei ne-a determinat sa luam o pozitie prin intermediul acestei asociatii", a declarat Valentina Sgarbura, vicepresedinte al APEC, expert contabil si partener in cadrul companiei Advise Expert Accounting.


"Toate actiunile Guvernului din ultimii doi ani au fost de ordin social si nu au protejat mediul de afaceri", mai spune Sgarbura.


Colegiul Fisc este format din reprezentanti ai mediului de afaceri, ai asociatiilor profesionale, ai caselor de avocatura si ai firmelor de consultanta si audit. 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1205 ori