Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Start-up-uri de succes

Cum a reusit un tanar sa devina "baiat destept" in energie doar cu munca si inteligenta VIDEO

Cum a reusit un tanar sa devina "baiat destept" in energie doar cu munca si inteligenta VIDEO


A inceput sa tranzactioneze pe Bursa din timpul liceului, cand era in clasa a XI-a. Dupa ce a testat mai multe business-uri printre care o companie de advertising sau un club pentru expati, Adrian Paraschivescu si-a investit toate economiile intr-o companie de brokeraj in energia verde, si nu regreta. A intermediat, deja, o tranzactie de 15 MW de ordinul zecilor de milioane de euro in Judetul Calarasi.

Adrian Paraschivescu este managerul si singurul angajat al Energy Projects Broker, companie pe care a infiintat-o cu un an in urma. Ideea de business l-a ajutat sa devina unul dintre finalistii The Big Pitch, un concurs pentru start-up-uri sustinut de Consiliul National pentru IMM-uri.

"Am investit cateva mii de lei. Nu am avut nevoie de investitii serioase. Practic, capitalul intregii mele afaceri este reprezentat de contacte. Networkingul este pe primul plan. Costurile sunt destul de mici: de infiintare a firmei si alte costuri administrative", a explicat pentru Business24 Adrian Paraschivescu, antreprenor si proprietar Energy Projects Broker.

Clip-ul de prezentare cu care Adrian Paraschivescu a participat la concursul The Big Pitch sustinut de CNIPMMR

Practic, compania face legatura intre persoanele care dezvolta proiecte de parcuri solare, eoliene sau hidrocentrale si investitorii care cauta sa investeasca in acest domeniu.

"Investitorii sunt cei care vin si aduc mare parte din banii necesari,

pentru panouri fotovoltaice, turbine. Practic, partea mea este sa aduc investitorilor aceste proiecte", a adaugat tanarul antreprenor.

Pana acum ideea de afacere pare a fi una de succes, in conditiile in

care el a incheiat o tranzactie pentru un parc solar de 15 MW in judetul Calarasi.

"Investitia pe care am intermediat-o este de ordinul zecilor de milioane de euro", a spus Paraschivescu.

Concurenta de pe piata, aproape inexistenta. Profitul inseamna 80% din venit

Din aceasta suma, antreprenorul incaseaza un comison, care se transforma in profit, tinand cont ca nu are de acoperit investitii initiale serioase sau alte cheltuieli administrative.

Afacerea este una cu potential, in conditiile in care concurenta directa din domeniu nu prea exista. O singura companie mai face brokeraj pe proiecte de energie verde in toata tara.

Totusi, exista si o serie de probleme, spune tanarul antreprenor: "betele in roate" pe care le pune chiar statul roman.

"Am lucrat cu zeci de investitori care s-au aratat interesati. Foarte putini ajung, insa, sa finalizeze tranzactia. Am fost in faze avansate cu proiecte inca de vreo trei ori pe atat. M-as fi intins spre proiecte de 100 de milioane de euro investitii aduse in tara, insa din cauza instabilitatii legislative care a speriat foarte multi investitori, multe proiecte nu s-au concretizat", a povestit Paraschivescu.

Tanarul antreprenor are planuri mari pentru business-ul lui. A incheiat deja o intelegere cu o firma de constructii.

"Ne-am extins si pe partea de constructii si am intrat intr-un

parteneriat. Practic, oferim consultanta si pentru constructia de parcuri solare. Tendinta este de integrare a serviciilor in acest domeniu. Oferim consultanta si pe partea de cumparare de certificate verzi. Daca investitorul vrea sa iasa din afacere, de asemenea poate sa apeleze la mine", a spus Adrian Paraschivescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 8311 ori