Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Start-up de succes

Doi tineri vor sa faca bani din sisteme de prezentare prin proiectie holografica adresate firmelor Video

Doi tineri vor sa faca bani din sisteme de prezentare prin proiectie holografica adresate firmelor Video


Tehnologia moderna devine arma managerilor care stiu ca trebuie sa castige atentia clientilor pentru avea succes! Sistemele holografice pentru prezentarile companiilor sunt "cheia succesului" in era high-tech. Nisa a fost "mirosita" de doi tanari antreprenori care pun pe picioare o afacere cu asemenea sisteme performante.

Raman totusi ancorati in realitate, nu viseaza departe. Spera ca produsul lor sa "prinda" in Europa de Est, si nu in America sau tarile mai dezvoltate din Vestul continentului nostru.

Catalin Amariutei si Stefan Dobrinescu sunt castigatorii concursului "The Big Pitch" sustinut de Consiliul National pentru IMM-uri (CNIPMMR). Ei s-au clasat pe locul al doilea cu proiectul lor de afacere, "Himera".


Clip-ul de prezentare cu care Catalin Amariutei si Stefan Dorinescu au participat la concursul The Big Pitch sustinut de CNIPMMR

"Himera inseamna, pe scurt, comercializarea si instalarea de sisteme de expunere prin proiectie holografica. Sunt diferite aparate sau pot fi create sistem intregi la comanda care pot proiecta holograme. Pe langa aceste sisteme ne-am decis sa actionam si pe alte directii cum ar fi sunetul unidirectional sau mesele interactive", au explicat antreprenorii.


Sunet unidirectional

Serviciile vor consta in asigurarea tehnologiei si designului grafic pentru crearea hologramelor si pozitionarea acestora in spatiile dorite de companii.

Tinerii antreprenori si-au facut bine lectiile. Au studiat piata, au studiat concurenta si au stabilit un target precis: Europa de Est. Sunt de parere ca in tarile mai dezvoltate astfel de servicii exista deja si au fost acceptate cu mai multa usurinta de manageri.

"Publicul tinta sunt companiile care doresc sa isi promoveze produsele prin mijloace mai avansate, diferite companii care gasesc util in prezentarile de companie, firme cu design interior, firme de arhitectura care ar putea sa prezinte diferite proiecte prin sistem holografice. Astfel de sisteme se folosesc pentru atragerea clientelei si crearea unui efect "Wow", sa vada ceva diferit", a precizat unul dintre antreprenori.

Ideea lor de afacere, pe langa faptul ca a castigat locul al doilea la concursul "The Big Pitch" si un premiu de 5.000 de euro, beneficiaza si de sprijinul Centrului de Cercetare si Dezvoltare. Ei spera ca managerii romani sa urmeze exemplul marilor corporatii americane ce lucreaza de mult timp cu asemenea sisteme. Singurul "hop" ce trebuie depasit ramane cel legat de costurile pe care trebuie sa le suporte compania.

"Pentru sistemele cu proiectie holografica, spre exemplu, pretul de achizitie porneste de la aproximativ 5.000 de euro fara continut. Depinde insa, foarte mult de ceea ce isi doreste clientul si cat de complexa este animatia dorita, aceasta putand fi imbinata cu produsul expus in cadrul sistemelor. Pretul continutului grafic porneste de la 1.500 de euro. Pentru sunet unidirectional, sistemul porneste de la 2.000 de euro", a completat unul dintre antreprenori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3689 ori