Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zapp a primit licenta 3G

Zapp a primit licenta 3G
Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a acordat operatorului Telemobil (Zapp) licenta 3G, dupa ce compania a achitat prima transa din tariful de eliberare a spectrului, in valoare de 10,5 milioane de dolari, informeaza un comunicat remis Agentiei Rompres.

IGCTI a mai acordat o licenta 3G si operatorului RCS & RDS.

'Cele doua companii s-au angajat ca, pana la sfarsitul anului 2011, sa aiba o acoperire mult mai mare decat cea prevazuta in caietul de sarcini', a spus Catalin Marinescu, presedintele IGCTI.

Caietul de sarcini prevede ca, pana in anul 2012, acoperirea sa cuprinda cel putin Bucurestiul si zece mari orase ale Romaniei, capitale de judet, la alegerea companiei. Pentru a primi licenta, operatorul a trebuit sa aiba un capital social de minim 12 milioane euro, care acopera valoarea primei transe de eliberare a spectrului si tariful de utilizare al acestuia pentru un an. Caietul de sarcini de la baza licitatiei a stabilit mecanisme prin care IGCTI va verifica indeplinirea angajamentelor asumate de castigatorii licentelor.

Castigatorii licentelor 3G mai au de achitat cinci transe anuale egale, in valoare de 4,9 milioane dolari fiecare, pana la data de 30 ianuarie a fiecarui an, incepand cu anul viitor. Pretul pentru o licenta 3G este de 35 milioane dolari.

Zapp si RCS & RDS au de parcurs trei etape de dezvoltare, avand ca termene 30 iunie 2008, 31 decembrie 2009 si 31 decembrie 2011.

Zapp si RCS & RDS au castigat concursul organizat de IGCTI in 2006 pentru ultimele doua licente 3G. Licenta este valabila 15 ani si poate fi prelungita, fara taxe suplimentare, inca zece ani. Operatorul trebuie sa ceara, in acest caz, prelungirea valabilitatii licentei cu cel putin sase luni inainte de expirare.

La concursul organizat de IGCTI au mai participat Cosmote Mobile Telecommunications si Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1155 ori