Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian: "Speram ca anul acesta privatizarea Daewoo Craiova sa fie incheiata"

Vosganian: "Speram ca anul acesta privatizarea Daewoo Craiova sa fie incheiata"

Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a declarat, sambata, pentru The Money Channel, ca spera ca privatizarea Daewoo sa se incheie pana la sfarsitul anului 2007 si ca industria de autovehicule va creste substantial in urmatorii ani.

Vosganian, care face parte din comisia de privatizare a Daewoo, a spus ca oferta romaneasca de privatizare este deja elaborata si trimisa la Guvern pentru a primi acceptul. "In legatura cu Daewoo, exista o comisie de privatizare, sunt si eu membru in aceasta comisie; noi am pregatit deja oferta romaneasca, ea a fost prezentata guvernului care trebuie sa o accepte", a precizat ministrul economiei.

Oferta de privatizare Daewoo se refera "la punctajul de licitatie in care exista si o componenta importanta care se refera la folosirea intreprinderilor romanesti si a fortei de munca din Romania". In ceea ce priveste termenul la care se va produce privatizarea, Vosganian a opinat ca spera ca anul acesta privatizarea sa fie incheiata. "Printre conditiile noastre exista si una care se refera la capacitatea de productie si in baza acesteia noi alcatuim si strategia privind industria de autovehicule", a declarat Vosganian.

In toamna anului trecut, statul roman a redevenit proprietarul uzinei de la Craiova, iar in acest an se va incheia procesul de privatizare.

Automobile Craiova SA are un capital social de 39.783.166 lei si are ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea de subansamble pentru autovehicule.

AVAS detine 72,4% din actiunile societatii, SIF Oltenia 22% si alti actionari 5,5%.

Automobile Craiova este unicul actionar cu drept de vot la SC Daewoo Automobile Romania SA, producator si distribuitor de autoturisme si subansamble pentru autoturisme sub licenta GM Daewoo Auto Technologies, detinand 49% din capitalul social al societatii.

Daewoo Automobile Romania a fost infiintata in 1994 ca societate mixta creata de Automobile Craiova si grupul sud-coreean Daewoo. Grupul Daewoo a intrat in 1999 in faliment, fiind cumparat partial de General Motors, care insa a refuzat sa preia si fabrica din Romania.

Automobile Craiova a cumparat pachetul de actiuni de 51% detinut de compania coreeana Daewoo Motor, in august 2006.

Pana in prezent, si-au manifestat interesul pentru uzina de la Craiova: companiile General Motors, Ford si Tata (India).

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1077 ori