Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul finanteaza IMM-urile cu 200 mil euro

Statul finanteaza IMM-urile cu 200 mil euro

CEC Bank si Banca de Import-Export EximBank vor fi finantate de stat cu echivalentul a cate 100 milioane euro, pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii, prin planul guvernamental anticriza, a anuntat presedintele Consiliului pentru intreprinderi Private Mici si Mijlocii, Ovidiu Nicolescu.

El a mai declarat ca, in urma discutiilor de ieri seara dintre reprezentantii Ministerului Finantelor si cei ai sindicatelor si patronatelor, a fost convenita si infiintarea Fondului de Contra-garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

"Acest Fond va creste de patru ori valoarea Fondului de Garantare actual", a spus Nicolescu.

Proiectul de masuri anticriza discutat de Guvern cu sindicatele si patronatele in ultimele zile prevede capitalizarea Eximbank si alocarea de fonduri publice necesare pentru instrumentele de asigurare si garantare a operatiunilor de export, precum riscul valutar si riscul de neplata (pentru care este estimat un minus bugetar de 0,17 miliarde lei, 0,03% din PIB), si infiintarea Fondului de Contra-garantare a Creditelor pentru IMM-uri (cu un minus bugetar de 0,4 miliarde lei, 0,07% din PIB).

Constituirea in cadrul CEC a unui fond pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii este o alta prevedere inclusa in programul anticriza.

Fostul Guvern a decis, la sfarsitul anului trecut, prin propriul program anticriza, majorarea capitalul social al CEC cu 900 de milioane de lei, pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii si a agricultorilor, dintre care 450 milioane lei in primul trimestru din 2009 si alte 450 de milioane de lei pana la sfarsitul anului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1341 ori