Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rosia Montana vrea sa-si majoreze capitalul social

Rosia Montana vrea sa-si majoreze capitalul social

Rosia Montana Gold Corporation SA vrea sa-si majoreze in acest an capitalul social cu suma de 597,6 milioane lei, la 612,6 milioane lei, iar toti actionarii isi vor mentine participatia actuala, a anuntat joi compania, conform NewsIn.

Capitalul social al companiei este in prezent de 14.994.377,97 lei.

"Rosia Montana Gold Corporation S.A. deruleaza in prezent o procedura de majorare de capital social, in conditiile legii. Majorarea capitalului social este o procedura administrativa uzuala, pentru a respecta prevederile legii companiilor comerciale, nr. 31/ 1990, iar in prezent actionarii coopereaza in acest sens", precizeaza compania.

De asemenea, directorul general al Gabriel Resources, Keith Hulley, a declarat ca actionarul majoritar RMGC, Gabriel Resources, va continua sa finanteze 100% din costurile de autorizare si dezvoltare a proiectului minier.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie infiintata in anul 1997, in judetul Alba, in care actionari sunt statul roman, prin compania miniera Minvest Deva - cu 19,3 %, Gabriel Resources - cu 80% si alti actionari minoritari - cu 0,7%.

Gabriel Resources este o companie miniera cu sediul in Canada si listata la bursa din Toronto, pana in prezent investind in Romania peste 350 de milioane de dolari prin Rosia Montana Gold Corporation pentru dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1295 ori