Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ProCredit Bank si-a majorat capitalul social cu 5 mil euro

ProCredit Bank si-a majorat capitalul social cu 5 mil euro

ProCredit Bank Romania a anuntat, marti, ca la 30 iunie 2010 si-a majorat capitalul social cu 5 milioane euro, ajungand in prezent la 140,3 milioane lei (circa 32,8 milioane euro), fondurile aditionale fiind destinate cresterii capacitatii de finantare a IMM-urilor si a sectorului agricol, transmite NewsIn.

Dupa majorarea de capital, ProCredit Holding detine aproape o treime (32,22%) din capitalul ProCredit Bank Romania, Commerzbank - 21,02%, KfW - 13,21%, International Finance Corporation (IFC) - 12,06%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) - 16,53% si Internationale Projekt Consult - 4,96%.

"Ne bucuram de sustinerea actionarilor in contextul economic actual, ceea ce reprezinta pentru noi un un semnal de incredere transmis institutiei si clientilor bancii. Majorarea de capital intareste rolul pe care ProCredit Bank il are in sectorul economic romanesc, consolidand capacitatea bancii de a sustine dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii pe piata din Romania.

Fondurile aditionale sunt destinate cresterii capacitatii de finantare a acestui sector, precum si a celor care isi desfasoara activitatea in domeniul agricol", a spus directorul general al ProCredit Bank Romania, Gian Marco Felice.

BERD anuntase in luna mai ca va participa la majorarea capitalului ProCredit cu pana la 3 milioane euro pana in 2014 si avea in vedere participarea la majorarea de capital de 5 milioane euro din 2010 pentru mentinerea cotei de participare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1326 ori
Citeste mai multe despreprocredit bank milioane capital social