Pentru vanzarea Oltchim este nevoie de continuarea modernizarilor

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 17:37
1975 citiri
Pentru vanzarea Oltchim este nevoie de continuarea modernizarilor

Directorul general al combinatului chimic Oltchim din Ramnicu Valcea, Constantin Roibu, spune ca, pentru privatizarea companiei, este nevoie de rezolvarea favorabila a dosarului de la Comisia Europeana si totodata de continuarea modernizarii si retehnologizarii, relateaza NewsIn.

"Imi exprim speranta ca privatizarea Oltchim va fi un succes cel putin la fel de mare cum a fost privatizarea BCR.

Pentru aceasta, Oltchim are nevoie, pe de o parte, de rezolvarea favorabila a dosarului de la Comisia Europeana (in 2007, actionarul minoritar al Oltchim, PCC SE, a reclamat la DG Competition faptul ca statul roman ar interveni in sustinerea activitatii Oltchim, n.r.) si, pe de alta parte, de continuarea modernizarii si retehnologizarii, asa cum a fost decisa la nivel guvernamental", se arata intr-un comunicat.

Roibu spune ca privatizarea combinatului este un deziderat al Romaniei de mult timp si ca Oltchim este si a fost "varful de lance al petrochimiei romanesti, central si est europene, meritand a fi pusa in valoare ca atare".

Directorul general al Oltchim afirma totodata ca in prezent discrepanta uriasa dintre activele totale si valoarea capitalului social comporta riscul unei privatizari paguboase pentru statul roman.

"Ar fi pacat ca eforturile sustinute de autoritatile locale si nationale, intreprinse in toti acesti ani pentru a mentine in functiune ultimul combinat petrochimic din Romania, sa nu fie fructificate la maxim, in beneficiul Romaniei", a mai spus Roibu.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a anuntat marti ca Guvernul Romaniei a demarat procedurile pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim SA din Ramnicu Valcea.

"Guvernul Romaniei a demarat procedurile pentru privatizarea companiei Oltchim SA Ramnicu Valcea.

Conform proiectului de scrisoare de intentie intocmit in urma discutiilor dintre reprezentantii Guvernului Romaniei si reprezentantii misiunii comune a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene, urmeaza ca in prima jumatate a anului 2012 sa fie lansata privatizarea societatii comerciale Oltchim SA Ramnicu-Valcea", potrivit comunicatului.

In acest sens, Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), va proceda, in cursul anului 2011, la achizitia serviciilor de consultanta pentru privatizarea Oltchim, mai informau reprezentantii MECMA.

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a inregistrat in 2010 o pierdere neta de 214,42 milioane lei, in crestere fata de nivelul din anul precedent, de 209,89 milioane lei Totodata, Oltchim a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 1,31 miliarde lei, in crestere cu 22,4% fata de afacerile din 2009, care s-au ridicat la 1,07 miliarde lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#combinatul chimic oltchim, #privatizare, #privatizarea oltchim , #Capital social