Topul castigatorilor din criza: Mailat, Hergan, Valvis si Iaciu

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 11:33
3061 citiri
Topul castigatorilor din criza: Mailat, Hergan, Valvis si Iaciu

Cele mai importante zece tranzactii in care au fost implicati antreprenori locali au cumulat o valoare de 700 mil. euro in 2008, potrivit Anuarului „Top Tranzactii" lansat de Ziarul Financiar.

Virgil Mailat, Alexander Hergan, Jean Valvis si Gheorghe Iaciu sunt doar cativa dintre afaceristii care au incheiat tranzactii importante, anul trecut.

Cea mai valoroasa tranzactie a fost anul trecut vanzarea producatorului Bere Mures catre Heineken, Virgil Mailat incasand in urma acestei vanzari 150 mil. euro.

La scurta distanta in clasament urmeaza vanzarea centrului comercial Iris Shopping Center din cartierul bucurestean Titan detinut de Alexander Hergan, catre fondul german de investitii DEGI. Tranzactia s-a ridicat la 147 mil. euro.

Pe locul al treilea se situeaza tranzactia in care a fost implicat Jean Valvis, fondatorul brandurilor Dorna, si grupul francez Lactalis, unul dintre cei mai mari producatori de lactate la nivel international.

Valvis a vandut pentru 80 mil. euro grupul de firme LaDorna, unul dintre primii cinci producatori locali de lactate.

Si in 2008, afacerile imobiliare au adus antreprenorilor locali printre cele mai valoroase tranzactii.

Mai exact, omul de afaceri Gheorghe Iaciu a vandut fondului de investitii al companiei britanice HSBC un pachet de 50% din centrul Expo Market Doraly din zona Afumati pentru 70 de milioane de euro, in timp ce omul de afaceri Constantin Constanda a vandut catre compania elena Raptis Kavouras un lot de 1,63 hectare din Satul Francez, Bucuresti. Valoarea initiala a tranzactiei este de 68 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#criza, # castigator, # top, # valvis , #Antreprenori