Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Startup Weekend Iasi lanseaza afacerile online

Startup Weekend Iasi lanseaza afacerile online
Trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor poate fi insotita de incertitudini si posibile riscuri. Tocmai din acest motiv a aparut Startup Weekend, terenul sigur pe care pot fi testate, fara nici un risc, noi idei de afaceri din domeniul online.

Startup Weekend Iasi incepe vineri, 1 noiembrie, de la ora 18, cand vor fi prezentate ideile de afaceri ale participantilor, apoi printr-un sistem de vot vor fi alese cele mai bune idei iar in jurul acestora se vor alcatui echipe.

Sambata si duminica, fiecare echipa va lucra la ideea de afacere si va beneficia de sfatul unor mentori pentru a o transforma intr-o afacere online reala. Duminica, 3 septembrie, evenimentul va culmina cu prezentari in fata juriului si a potentialilor investitori.

Mentorii care le vor oferi sfaturi participantilor pe tot parcurul week-end-ului sunt antreprenori care au lansat pana acum afaceri online de succes: Tak Lo(Program Manager Techstars Londra), Bogdan Iordache(fondator How to Web), Gregory Rondin(Director PentaLabbs, Delivery Center Manager Pentalog), Iwen Fuld(co-fondator startersquad.com) Emanuel Martonca(CEO Thinslices), Cosmin Ghinea(Business Development Manager Mincubator si Mediafax Group), Ana Maria Andronic(avocat specializat pe tranzactii IT si proprietate intelectuala), Ilie Ghiciuc(co-fondator Thinslices, CTO Hppy si makerSQR), Gianmarco Carnovale(antreprenor, business angel).

"Prin aceasta initiativa vrem sa promovam spiritul antreprenorial, pentru ca stim ca exista potential. Vrem sa aducem in acelasi loc oameni pasionati de antreprenoriat, cu competente complementare care sa formeze echipe si sa lanseze startup-uri in domeniul online. La inceput poate parea o joaca, insa Startup Weekend Iasi este o ocazie excelenta de a cunoaste noi colaboratori, de a fura din secretele succesului impartasite de oameni cu experienta sau chiar de a obtine finantare daca ideea ii va impresiona pe investitori", a declarat Catalin Scripcariu unul dintre initiatorii acestui eveniment care a participat si el la randul lui la Startup Weekend Mures.

Asadar, la Startup Weekend Iasi sunt asteptati toti cei care au idei de afaceri in domeniul online si vor sa le puna in practica: antreprenori, programatori, web-designeri, oameni de marketing online, manageri de produs, oameni de vanzari.

Pentru mai multe informatii si inscrieri, doritorii pot accesa site-ul evenimentului: iasi.startupweekend.org

Startup Weekend este un eveniment care a avut loc prima data in 2007 in orasul american Boulder iar de atunci a fost organizat in peste 300 de orase importante ale lumii printre care Los Angeles, New York, Sydney, Tokyo. Primele editii din Romania au avul loc la Targu Mures, Cluj si Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 8715 ori