Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Richard Branson: Un manager trebuie sa-si urmeze intuitia

Richard Branson: Un manager trebuie sa-si urmeze intuitia

Celebrul antreprenor britanic, Richard Branson, a vorbit in cel mai recent numar al revistei Entrepreneur despre modul in care l-au ajutat in business-ul sau puterea de delegare, motivatia si intuitia.

Potrivit acestuia, cheia care a stat la baza crearii grupului Virgin a constat in gradul ridicat de autonomie pe care l-a oferit angajatilor sai de-a lungul timpului.

"Am pus la conducerea companiei manageri puternici care sa stie cum sa puna bazele Virgin, ceea ce mi-a permis sa ma concentrez pe noi proiecte si oportunitati de afaceri". 

Richard Branson recomanda managerilor sa tina cont de sugestiile angajatilor care uneori se pot dovedi eficiente.

Magnatul recunoaste ca, de multe ori, managerii trebuie sa-si urmeze intuitia.

“Nu poti lua decizii bazandu-te doar pe cifre sau rapoarte. Este important sa ai curajul sa-ti urmezi intuitia”, a subliniat Branson.

Angajatii Virgin lucreaza simultan cu mai multe proiecte aflate in diferite stadii de dezvoltare.

"Acest lucru mentine brand-ul proaspat si incitant. Avem echipe in fiecare sector de activitate. Fiecare se concentreaza pe zona lui, ceea ce ne permite sa lucram simultan cu o serie de proiecte noi", mai precizat antreprenorul.

Miliardarul britanic afirma ca in ultimele luni a investit in sistemul medical din Marea Britanie, a lansat Virgin Mobile in Qatar si Banca Virgin din Marea Britanie.

Branson recomanda antreprenorilor sa masoare gradul de risc in momentul in care vor sa lanseze o afacere.

Acesta povesteste ca inainte de a demara afacerea din domeniul aerian, s-a asigurat ca poate inapoia avioanele firmelor de la care le-a achizitionat, in cazul in care lucrurile nu functioneaza dupa planul de afaceri.

Celebrul antreprenor sugereaza managerilor sa schimbe tactica daca lucrurile nu functioneaza.

"Recunoaste atunci cand gresesti si incearca sa mergi mai departe. In viata, trebuie sa-ti urmezi pasiunea si sa faci ceea ce-ti place. In ultimii 40 de ani, m-am concentrat pe construirea grupului Virgin. Am facut multe calatorii si mi-am facut prieteni minunati, insa nu simt ca am realizat tot ceea ce imi doream", a mai precizat Branson.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2353 ori