Quiz: Crezi ca afacerea ta poate supravietui crizei?

Marti, 01 Februarie 2011, ora 14:34
2378 citiri
Quiz: Crezi ca afacerea ta poate supravietui crizei?

Vremurile tot mai dificile ii pun pe manageri in situatia de a-si face bilantul activitatii si de a vedea cat de bine isi gestioneaza afacerea. Vrei sa stii daca afacerea ta se afla in pericol? Testeaza-ti abilitatile manageriale si vezi in ce pozitie se afla business-ul tau.

Pentru fiecare afirmatie, acorda-ti un punct. La final, aduna punctele si vei vedea pe care pozitie te afli.

1. Scopul unei afaceri de succes este acela de a satisface nevoile anumitor clienti. De aceea, e important sa cunosti motivele pentru care clientii continua sa-ti cumpere produsele si serviciile in aceasta perioada dificila.

2. Afacerea ta are angajati cu o vechime de peste cinci ani. Oamenii potriviti sunt cheia succesului unei afaceri. Angajatii au fost alaturi de tine atat in vremuri bune cat si in vremuri de criza si stiu ce au de facut cand lucrurile nu mai merg asa cum trebuie.

3. Afacerea ta generaza automat venituri lunare. Ti-ai putea consolida afacerea daca ai percepe o taxa lunara de la clienti pentru furnizarea anumitor servicii.

4. Afacerea ta incaseaza banii imediat ce produsul sau serviciul este livrat catre client. Esti un antreprenor care stie sa gestioneze destul de bine situatia financiara si care este constient ca nu trebuie sa-si faca datorii daca nu le poate achita. Numerarul este cel care conteaza in afacerea ta.


5. Nu ai contractat nici o linie de credit. Daca te imprumuti de la banci pentru a-ti asigura o sursa temporara de bani, afacerea ta va deveni mult mai puternica atunci cand bancile vor inaspri conditiile de creditare. Daca esti dependent de imprumuturile contractate de la banci, vei avea probleme cu fluxul de capital.

6. In cazul unor dezastre naturale, iti este greu sa asiguri protectia angajatilor tai. Echipamentele de care dispui nu fac fata.

7. Canalele tale de distributie sunt protejate. Unul din marile avantaje pe termen lung este sa colaborezi cu cei mai buni distribuitori. In vremuri grele, oamenii nu isi pot permite sa renunte la anumite contracte.

8. Afacerea poate evolua sau prospera. Ai deja stabilit un plan de rezerva in cazul in care afacerea nu mai functioneaza fiindca un antreprenor pregatit stie din timp spre ce domeniu de activitate se poate reorienta daca afacerea devine neprofitabila.

9. Nu iti subestimezi concurenta fiindca vremurile prin treci sunt de asa natura incat stii ca orice afacere isi are proprii competitori.

10. Afacerea ta dispune de un plan pentru redresare in urma unui dezastru. Stii cum sa asiguri continuitate afacerii in cazul in care iti pierzi datele din calculator, oamenii sau chiar cladirea in care iti desfasori activitatea.

Punctaj

0-3 puncte: Ascunde-te in cel mai apropiat buncar


Afacerea ta nu va supravietui. Ai putea avea in vedere gasirea unui nou loc de munca care sa-ti asigure ratia de mancare. Reorienteaza-te fiindca afacerea ta nu este pe drumul cel bun.

4-6 puncte: Vinde-ti afacerea

Foloseste banii pentru a angaja profesionisti care sa-ti consolideze afacerea astfel incat sa poti trece cu bine de aceasta perioada critica. Poate ar trebui sa ai in vedere angajarea unor experti in consultanta. De unul singur nu vei face fata.

7-10 puncte: Extinde si construieste


Vei fi un lider in afaceri indiferent de ceea ce se va intampla cu restul companiilor de pe piata. Stii sa-ti gestionezi resursele si stii sa gasesti o oportunitate in orice provocare. Solidifica-ti pozitia acum!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#abilitatile manageriale, #nevoi clienti, #perioada critica, #quiz, #succesul afacerii , #Antreprenori