Jurnalistul de ieri, afaceristul de azi: Un tanar propune un laborator online de raspunsuri pentru IMM-uri Video

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 08:17
4126 citiri
Jurnalistul de ieri, afaceristul de azi: Un tanar propune un laborator online de raspunsuri pentru IMM-uri Video

A lasat presa pentru o afacere pe cont propriu in consultanta manageriala, iar acum vrea sa le "faca viata" mai usoara antreprenorilor cu un portal creat special pentru companiile mici si mijlocii.

Silviu Draganescu lucreaza la dezvoltarea unei noi afaceri: portalul pentru IMM-uri "Schimbamromania.ro". Pe langa dorinta de a crea un instrument util pentru antreprenori, pune la bataie toate cunostintele acumulate la anterioarele locuri de munca.

"Proiectul cu Schimbamromania ar combina experienta pe care am acumulat-o in diverse domenii in care am lucrat. De exemplu, am peste 5.000 de articole scrise ca redactor la Promotor. Asta ma poate ajuta sa lucrez la continutul site-ului. Tot la Promotor am lucrat pe partea de advertising si stiu cum se poate monetiza un site", a precizat pentru Business24 Silviu Draganescu.

Si afacerea la care lucreaza in prezent - consultanta pentru managerii, are un rol important in "ecuatie": il va ajuta sa faca rost de finantarea de care va avea nevoie.

"Afacerea la care lucrez in prezent ofera consultanta pentru antreprenorii care vor sa obtina finantare de la stat: femeia manager, SRL-D-uri, programul de minimis, programul de comert", a spus Draganescu.

Tanarul antreprenor are in plan sa aplice chiar el pentru ajutorul acordat de stat prin programul SRL-D prin care se poate obtine o finantare de pana la 10.000 de euro de la stat pentru dezvoltarea afacerii sale.

Cu acest plan de businss, Silviu Draganescu a participat la concursul "The Big Pitch" sustinut de CNIPMMR si s-a numarat printre finalistii competitiei.

Draganescu a investiti pana in prezent in jur de 1.000 de euro pentru "schitarea" site-ului, si spera ca totul sa fie pus la punct intr-un an de zile.

"In prezent avem schita homepage-ului. Estimez ca peste un an site-ul va fi complet, toate sectiunile sa poata fi folosite. Pana acum investitia a fost de 1.000 de euro pentru: crearea designului, achizitia domeniului, plata hostingului, clip-ul de prezentare si designerul pentru site", a spus Draganescu.

Este de parere ca principalul atuu al portalului pe care il pregateste pentru IMM-uri este faptul ca va fi foarte usor de folosit.

"Lucrez in online de mai bine de opt ani si ma pasioneaza acest segment de usability, site-ul sa fie cat mai usor de accesat, cat mai usor de citit si de gasit raspunsurile la intrebarile pe care le ai", a completat antreprenorul.

Pentru a fi sigur ca antreprenorii vor gasi pe site raspunsurile la toate "dilemele", Draganescu s-a gandit sa ii puna chiar pe ei sa "spuna ce au pe suflet".

"Articolele si structura vor fi create de alti intreprinzatori. Practic, noi ne cream structura de care avem nevoie. Este ca si cum Steve Jobs ar face un telefon pentru el", a precizat tanarul antreprenor.

Portalul "Schimbamromania" va avea noua sectiuni de interes general pentru intreprinzatori: stiri, evenimente antreprenoriale, networking, o sectiune dedicata start-up-urilor, o sectiune de marketing, una de ecucatie si inca trei pentru finantare, legislatie si servicii conexe aferente intreprinzatorilor.

Tanarul antreprenor are planuri mari cu proiectul lui. Vrea sa ajunga la un milion de vizitatori unici dupa primul an de functionare.

"Il pot monetiza din reclame si nu doar bannere poate fi si branding de site, branding de sectiuni. Fiecare sectiuni o pot da in administrare catre o firma privata. Spre exemplu catre o firma care se ocupa de consultanta pe fonduri europene si ea poate sa isi branduiasca toata sectiunea si sa aiba publicitate gratuita pe site", a adaugat Silviu Draganescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#start up succes, #idei start up, #portal IMM start up, #salvamromania start up , #Antreprenori