De ce divorteaza antreprenorii

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 16:34
2290 citiri
De ce divorteaza antreprenorii

Printre cauzele cele mai frecvente care duc la un divort se numara aria financiara, neglijarea celeilalte persoane, lipsa de comunicare, si obiectivele divergente. Din aceasta perspectiva, antreprenoriatul este calea cea mai sigura catre o astfel de incheiere, potrivit Inc.com.

Exista o serie de profesii care impiedica oamenii sa petreaca mai mult timp alaturi de familie, insa acestea nu produc resentimente si anxietate, cu alte cuvinte aceste profesii nu supun la risc in mod constant securitatea familiei.

Fundamental este ca oamenii isi deschid afaceri pentru ca vor sa faca singuri anumite lucruri, in timp ce intr-o casatorie lucrurile se fac impreuna.

Unii antreprenori recunosc ca certurile in casnicie existau inca dinanite de a-si deschide afacerea, doar ca odata cu dezvoltarea afacerii, acestea au inceput sa fie tot mai dese.

Acestia recunosc ca si-au neglijat sotiile, ca s-au concentrat asupra planurilor de afaceri mai mult decat era cazul, si ca astfel au pierdut legatura cu sotiile lor.

De cealalta parte, sotiile sunt de parere ca sotii nu prea le iau in serios, si astfel resentimentele nu intarzie sa apara.

Ele declara ca in momentul in care sotii lor cumpara anumite echipamente pentru afacere, isi cumpara bijuterii de aceeasi valoare.

"Daca intr-o zi mi-am cumparat un osciloscop, cand m-am intors acasa a trebuit sa-i cumpar sotiei un Corvette", povesteste un antreprenor american.

Acest exemplu scoate in evidenta modul in care perspectivele contradictorii pot distruge o uniune - in special in cazul in care antreprenorul insista ca el face acest lucru pentru interesul familiei, iar sotia este de parere ca actioneaza pentru propriul lui interes.

Un alt antreprenor recunoaste ca si-a condamnat sotia la saracie lucie si suferinte timp de 8 ani, in timp ce el se lupta sa produca si sa vanda un show TV. In cele din urma aceasta n-a mai rezistat. I-a dat un ultimatum: show-ul TV sau ea. In momentul in care a ales show-ul, casatoria lor a luat sfarsit.

Uneori, antreprenorii renunta la o anumita persoana - si nu neaparat pentru una mai buna.

In interiorul unei companii, caracteristici precum dominatia, importanta, si nerabdarea se intensifica.

Alt antreprenor isi aminteste ca sotia lui de 23 de ani a dominat relatia lor, chiar inainte de a deveni antreprenor.

El crede ca dezvoltarea unei afaceri de succes a facut-o sa se simta atat de puternica si increzatoare in fortele proprii, incat la scurt timp n-a mai avut nevoie de el.

Acesta povesteste ca, in mod ironic, emotia deschiderii unei afaceri le-a revigorat initial relatia.

In timp insa, dependenta de munca a sotiei l-a afectat destul de mult, ajungand sa o intrebe daca ea intr-adevar mai are nevoie de un sot. Uimitor dar raspunsul acesteia a fost ceva de genul "Nu acum. Poate mai tarziu".

Chiar si in 2010, exista soti care nu vad cu ochi buni succesul sotiilor lor in afaceri.

CEO-ul unei infloritoare agentii de PR povesteste ca ea s-a despartit de sotul ei, in momentul in care acesta a devenit emotional si o abuza fizic, ca raspuns la independenta ei in afaceri.

Desigur, femeile de succes din aproape orice profesie au parte de reactii similare.

Astfel femeile antreprenor - lidere prin definitie - pot reprezenta o amenintare deosebita pentru ego-urile vulnerabile ale sexului masculin.

Insa, asa cum o companiei poate duce la divort, divortul poate destabiliza o societate, sau poate chiar submina echitatea brandului daca tranzactiile au efect asupra imaginii familiei.

Partenerii sotului / sotiei si a celor care lucreaza in cadrul companiei resimt efectele devastatoare ale divortului.

Insa, pana la urma, antreprenorii sunt asemeni oricaror alte persoane care divorteaza. Ei promit sa faca lucrurile diferit data viitoare.

Multi isi accepta vina pentru ca au avut alte prioritati, si promit ca in viitor vor acorda viitorilor parteneri o atentie neimpartita. Promit ca in urmatorul mariaj nu vor repeta greselile facute in prima casnicie.

Antreprenorii sunt dispusi sa invete din greselile trecute, insa nu vor corecta acest lucru in totalitate. In spatele bunelor lor intentii, se ascude insa convingerea ca afacerile vor avea in continuare prioritate.

7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#afacere, #antreprenori, #cauze, #divort , #Antreprenori