Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Antreprenorii europeni cer BEI infiintarea unui fond de garantare de 500 milioane de euro anual

Antreprenorii europeni cer BEI infiintarea unui fond de garantare de 500 milioane de euro anual

Antreprenorii europeni propun infiintarea unui fond de garantare pentru IMM de peste 500 milioane de euro anual, masura luata pe fondul crizei financiare, potrivit rezolutiei intitulata "If business goes well, we are well", se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Patronatului Roman. Potrivit acestuia, lideri ai patronatelor din tarile membre si parlamentari populari s-au intalinit pentru a dezbate masurile pentru iesirea din criza financiara si stabilirea de noi politici economice pentru IMM, eveniment ce a avut ca rezultat documentul amintit.


"Cresterea preturilor utilitatilor, corelata cu actuala neliniste financiara genereaza noi probleme, in special pentru intreprinderile mici si mijlocii. De aceea, Banca Europena pentru Investitii (BEI) trebuie sa infiinteze un Fond de Garantare pentru IMM care sa ofere garantii suplimentare institutiilor de garantare nationale si regionale care sprijina start-up-urile" se pecizeaza in documentul adoptat.


Rezolutia va fi prezentata in cadrul summitului Consiliului European din 15-16 octombrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1560 ori