Si Fiscul greseste

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 11:26
1486 citiri
Si Fiscul greseste

Impozit pe venit.ANAF prefera sa vireze diferentele de dupa regularizare in conturi bancare, unele vechi de peste cinci ani.

In declaratia privind venitul realizat in anul 2007, Anca M. a specificat ca diferenta de impozit sa ii fie virata pe cardul de salariu, emis de Raiffeisen Bank.

Ulterior, a primit o instiintare de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) care o informa ca suma ii va fi restituita prin mandat postal, fara a fi indicata insa perioada in care ii vor fi returnati banii sau un numar de telefon de contact.

Dupa cateva luni de asteptare, Anca M. a facut un drum la administratia financiara pentru a da de urma diferentei de impozit.

Acolo, surpriza, i s-a comunicat ca banii au fost transferati intr-un cont bancar al Bancpost, pe care nu il mai foloseste de cinci ani.

In aceste conditii, mai putem avea certitudinea ca statul ne mai da diferenta de impozit pe venit dupa ce ne-a taxat mai mult decat trebuia?

Intrebati de EVZ, reprezentantii ANAF au explicat ca, in cazul in care fiscul restituie suma "din eroare" in alt cont decat cel indicat, persoana prejudiciata trebuie sa faca o sesizare.

Ea trebuie sa prezinte dovada ca a indicat alt cont decat cel in care au fost virati banii. 

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#impozit, # cont, # ANAF , #Administrator