Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Si Fiscul greseste

Si Fiscul greseste

Impozit pe venit.ANAF prefera sa vireze diferentele de dupa regularizare in conturi bancare, unele vechi de peste cinci ani.

In declaratia privind venitul realizat in anul 2007, Anca M. a specificat ca diferenta de impozit sa ii fie virata pe cardul de salariu, emis de Raiffeisen Bank.

Ulterior, a primit o instiintare de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) care o informa ca suma ii va fi restituita prin mandat postal, fara a fi indicata insa perioada in care ii vor fi returnati banii sau un numar de telefon de contact.


Dupa cateva luni de asteptare, Anca M. a facut un drum la administratia financiara pentru a da de urma diferentei de impozit.


Acolo, surpriza, i s-a comunicat ca banii au fost transferati intr-un cont bancar al Bancpost, pe care nu il mai foloseste de cinci ani.


In aceste conditii, mai putem avea certitudinea ca statul ne mai da diferenta de impozit pe venit dupa ce ne-a taxat mai mult decat trebuia?


Intrebati de EVZ, reprezentantii ANAF au explicat ca, in cazul in care fiscul restituie suma "din eroare" in alt cont decat cel indicat, persoana prejudiciata trebuie sa faca o sesizare.


Ea trebuie sa prezinte dovada ca a indicat alt cont decat cel in care au fost virati baniiTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1203 ori
Citeste mai multe despreimpozit cont ANAF