Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HP usureaza administrarea mediilor de lucru de tip desktop

HP usureaza administrarea mediilor de lucru de tip desktop

HP a lansat o solutie care faciliteaza administrarea mediilor de lucru desktop si scade cheltuielile prin renuntarea la supradotarea cu resurse IT, informeaza un comunicat al companiei.Infrastructura HP Virtual Desktop (VDI) le ofera clientilor un mediu de lucru ieftin, de tip desktop, prin consolidarea mai multor PC-uri fizice intr-un singur server care este gazduit si administrat prin intermediul unui centru de date. Solutia include hardware si software de gestiune de la HP, precum si servicii si componente de la parteneri, cum este, de exemplu, infrastructura VMware Virtual Desktop.

Solutia HP de virtualizare a mediului desktop, bazata pe servere si software de virtualizare, ofera administrare centralizata, eficienta si fiabilitate. Solutia asigura de asemenea protectia centralizata a datelor si aplicatiilor, reducand in acelasi timp cheltuielile pentru energie si racire pentru PC-urile neutilizate.

"HP furnizeaza capabilitatile de virtualizare avansate pentru PC-uri pentru a asigura administrarea la costuri reduse a mediilor de lucru bazate pe desktop-uri", afirma Nick van der Zweep, director pentru virtualizare in cadrul Grupului HP de Solutii Tehnologice. "Prin crearea de rezerve de resurse de calcul si partajarea acestora in infrastructurile de tip desktop, organizatiile pot folosi resurse de calcul care altfel ar fi fost irosite".

Eficientizarea tehnologiei informatiei printr-o solutie de desktop virtual

Solutie completa, ce include hardware si software de gestiune, HP VDI suporta zeci de clienti virtuali pe un singur server HP ProLiant sau HP BladeSystem si furnizeaza un mediu de calcul bazat pe PC-uri care poate fi accesat de pe HP thin clients, PC-uri si laptopuri. Serverele folosesc switch-urile de retea existente si infrastructura WAN (wide area network) si beneficiaza de inaltul nivel de accesibilitate al serverelor, asigurand securitatea datelor si imbunatatirea continuitatii afacerii.

Solutia mai include instrumentele HP Systems Insight Manager si ProLiant Essential pentru unificarea gestiunii masinilor virtuale si ne-virtuale. Pentru a raspunde cerintelor de stocare, clientii pot folosi reteaua SAN (storage area network) HP StorageWorks, solutii de stocare atasate la retea (NAS) si solutii de stocare atasate direct (DAS) HP Modular Smart Array.

Divizia HP Services completeaza oferta cu servicii de evaluare VMware Capacity Planner, de instalare si configurare, consultanta si integrare, educationale si financiare, precum si cu suport tehnic pentru hardware si software.

HP VDI este o solutie ce face parte din portofoliul HP pentru infrastructura adaptabila, care ajuta intreprinderile sa profite de avantajele mediilor de calcul automatizate si virtualizate, accesibile 24x7.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1115 ori