Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Garda Financiara si Autoritatea Vamilor, desfiintate

Garda Financiara si Autoritatea Vamilor, desfiintate

Guvernul va desfiinta Garda Financiara si Autoritatea Vamilor, iar atributiile acestora vor fi preluate de ANAF, a carei activitate va fi structurata pe colectarea si administrarea veniturilor bugetare, inspectia fiscala, operatiuni vamale, operatiuni de garda financiara si structuri suport, informeaza Mediafax. 

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala se reorganizeaza prin preluarea atributiilor Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) si Garzii Financiare si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Finantelor Publice, finantata din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Finantelor Publice si din venituri proprii", se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern.

In noua organigrama a institutiei, presedintele va avea in subordine patru vicepresedinti, un secretar general, functionari publici si personalul contractual. Numarul maxim de posturi va fi diminuat cu aproape 5.000, la 29.100, si va include atat functiile presedintelui, pe cele ale vicepresedintilor, cat si posturile aferente cabinetelor demnitarilor.


Potrivit notei de fundamentare care insoteste proiectul, restructurarea va presupune si comasarea unor structuri organizatorice cu atributii similare din cadrul ANAF, ANV si Garda Financiara, respectiv unele directii suport precum audit public, investitii si achizitii publice, formarea profesionala, serviciile IT, comunicarea si relatiile publice si cooperarea internationala.


In urma reorganizarii vor fi reduse 90 posturi de director executiv si 84 posturi de director executiv adjunct.


Printre obiectivele noii structuri sunt incluse realizarea veniturilor bugetului general consolidat din impozite, taxe, contributii sociale si din orice alte sume datorate acestuia, aplicarea unitara a prevederilor legislatiei fiscale, cresterea constanta a eficientei colectarii veniturilor bugetare, garantarea increderii contribuabilului in integritatea si impartialitatea administratiei fiscale si prevenirea si combaterea evaziunii si fraudei fiscale.


Masurile vor conduce la asigurarea unei structuri simple si eficiente, simplificarea procesului decizional si posibilitatea relocarii personalului in functie de noua structura, se mai arata in nota de fundamentare. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2706 ori
Citeste mai multe despregarda financiara autoritatea vamilor anaf