Fiscul a dat amenzi de 11,6 milioane lei

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 12:09
1419 citiri
Fiscul a dat amenzi de 11,6 milioane lei

Inspectorii fiscali au aplicat, in primul trimestru din acest an, amenzi de 11,6 milioane lei si au confiscat bunuri de 9,4 milioane lei, trimitand, totodata, peste 300 de sesizari penale pentru prejudicii de 245 milioane lei, a anuntat, vineri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Agentia a precizat ca, in primele trei luni din 2009, inspectorii au atras la bugetul general consolidat sume suplimentare de aproape 953 milioane lei, din care diferente de impozite, taxe si contributii (690 milioane lei) si accesorii aferente acestora (aproape 263 milioane lei).

Pentru deficientele constatate in cadrul celor 21.445 de verificari facute la contribuabilii persoane juridice, Fiscul a aplicat 6.778 de amenzi contraventionale, cu o valoare de 11,62 milioane lei, a confiscate sume si bunuri de 9,42 milioane lei si a inaintat 303 sesizari penale, in vederea continuarii cercetarilor, pentru un prejudiciu de 245,65 milioane lei, se arata in comunicatul ANAF.

Actiunile de control ale inspectorilor fiscali i-au vizat cu precadere pe contribuabilii cu activitati in comertul cu ridicata al fructelor si legumelor, intermedieri in comertul cu produse diverse, comert cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat, comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun, transporturi rutiere de marfuri, distributie de energie electrica, constructii si lucrari de geniu si comert cu amanuntul al imbracamintei.

Sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip "fantoma" si efectuarea de tranzactii fictive au fost principalele deficiente constatate de inspectorii fiscali, potrivit ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Fiscul, #amenzi, #milioane, #inspectori, #ANAF , #Administrator