Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele sustin ca nu vor impozita tichetele de masa

Finantele sustin ca nu vor impozita tichetele de masa

Ministerul Finantelor Publice (MFP) precizeaza ca propunerile Codului Fiscal nu iau in calcul impozitarea tichetelor valorice, iar scutirea acordata pana in prezent la impozitarea terenului de sub cladire reprezenta o exceptie de la regula impozitarii intregii suprafete aflate in proprietate, scrie NewsIn.

Precizarea MFP vine ca reactie la informatiile aparute in presa despre proiectul de modificare a Codului Fiscal.

Astfel, Finantele sustin ca structurile asociative ale administratiilor publice locale au propus impozitarea terenului de sub cladire.

"Mentionam faptul ca in acest moment functioneaza scutirea de la plata impozitului pe terenul de sub cladire in baza art. 257 lit a) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal. Tratamentul de baza este impozitarea intregii suprafete de teren aflata in proprietate, scutirea acordata pana in acest moment de Codul Fiscal fiind o exceptie de la aceasta regula", se arata in comunicat.

Un tratament fiscal similar exista in Cehia, Slovenia, iar in majoritatea tarilor europene, terenul si cladirea se impoziteaza impreuna, la valoarea de piata, aceasta fiind si tendinta la nivel european de impozitare a proprietatilor.

In ce priveste tichetele valorice, "facem precizarea ca actualele propuneri de modificare ale Codului Fiscal nu prevad modificarea tratamentului fiscal aplicabil acestora".

In conformitate cu prevederile art. 55 alin. (4) din Codul Fiscal nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile tichetele de cresa, tichetele de vacanta acordate, tichetele de masa si drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor in conformitate cu legislatia in vigoare, precum si cadourile date potrivit legii.

In prezent, proiectul de modificare a Codului Fiscal este in proces de elaborare, prevederile sale fiind discutate de catre reprezentanti ai Ministerului Finantelor, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, reprezentanti ai firmelor de consultanta, patronate, reprezentanti ai administratiilor publice locale, iar dupa ce vor fi sintetizate propunerile si se va lua o decizie asupra formei finale a proiectului legii de modificare si completare a Codului Fiscal, acesta va intra in dezbatere publica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1593 ori
Citeste mai multe desprefinante impozit tichete de masa