Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Domeniile internet .eu au fost furate

Domeniile internet .eu au fost furate
Noile domenii europene au fost pur si simplu pradate, dupa declaratiile unuia dintre cei mai importanti registrari.Presedintele companiei GoDaddy, Bob Parsons, acuza virulent administratorul domeniilor .eu, EURid, pentru ca ar fi acceptat sute de A"registrari fantomaA" care au pus mana pe grosul celor 1,4 milioane de domenii .eu inregistrate de cand TLD-ul a fost deschis publicului, saptamana trecuta.
Intr-un post de blog citat de publicatia de specialitate The Register, Parsons invinuieste EURid de A"mare manipulare si administrare laxaA" pentru a fi permis mai multor sute de firme de a se inregistra cu aceleasi detalii de contact. Asa cum s-a desfasurat procesul, fiecare firma inregistrata a primit efectiv posibilitatea de a de a aplica pentru un anume domeniu .eu. Daca domeniul era disponibil, era dat respective companii. Daca nu, registrarul era pus pe lista companiilor care il solicitau.

Dupa afirmatiile publicatiei The Register, din 1.570 registrari acreditati, 630 erau in fapt identici. Una din companiile din New York - pe ai carei sustinatori Parsons pretinde ca ii cunoaste - este responsabila pentru cel putin 350 de asemenea firme fantoma. Multi alti registrari erau de fapt una si aceeasi companie: 58 din Vancouver; 57 din Bellevue, Washingon; 32 din Portland, Oregon; 32 din Elsbethen, Austria; 18 din Nijmegen, Olanda si 12 din Stanberg si Regensburg, Germania.


Asta inseamna, efectiv, ca o companie si-a majorat de cateva sute de ori oportunitatea de a obtine anumite domenii .eu. A"Nu doar ca e necinstitA", adauga Parsons, A"dar ii va duce pe clientii finali la plata unor sume mult mai mari intrucat companiile vor specula sau licita domeniile astfel cumparateA".

Cu toate acestea, EURid a respins acuzatiile cu privire la companiile fantoma. A"Fiecare registrar trebuia sa ne arate dovada existentei sale,A" a declarat un oficial EURid. A"Au semnat fiecare un contract, au urmat regulile, prezentand dovezi ale existentei lor, si au constituit depozite de 10.000 euro fiecare.A"

Fiecare registrar a furnizat bona fide documentatia doveditoare ca este o companie separata, si daca vreuna a incalcat legea, domeniile cumparate de acestea vor fi blocate, a confirmat EURid. Aceasta insa nu acopera administratorul fata de acuzatia ca nu a reusit sa inchida diversele portite prin care companii fara scrupule au luat partea leului din TLD-ul european.

In ciuda controversei, multi observatori raman uimiti de succesul .eu. Cu un total de 1,7 milioane domenii inregistrate in total, acesta este acum cel de-al saptelea registru din lume ca marime, in doar o saptamana.

Bloombiz

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.


Ti-a placut acest articol?
Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 916 ori