CE finanteaza proiectele de cultura antreprenoriala pentru tineri

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 12:14
2085 citiri
CE finanteaza proiectele de cultura antreprenoriala pentru tineri

Administratiile publice, unitatile de invatamant, ONG-urile, camerele de comert si asociatiile de afaceri din UE pot depune pana pe 20 aprilie proiecte in cadrul programului Cultura antreprenoriala pentru tineri si educatia pentru antreprenoriat si pot beneficia de 50-60% finantare nerambursabila.

Bugetul pentru proiecte este de 2,75 milioane euro, iar finantarea din partea Comisiei Europene (CE) acopera cel mult 50-60% din valoarea acestora. Valoarea minima a unui proiect pentru care se acorda finantare este de 200.000 euro, iar cea maxima de 500.000 euro.

Sunt eligibile organizatii din toate statele membre ale Uniunii Europene, din statele candidate la aderare, precum si din Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Acest apel vizeaza punerea in aplicare a "Small Business Act" si a Agendei Oslo pentru educatie antreprenoriala in Europa, prin promovarea ideilor castigatoare in domeniul educatiei pentru antreprenoriat.

Programul urmareste stabilirea unor seminarii trans-europene pentru profesorii antreprenoriali, incurajarea antreprenoriatului printre absolventii de universitati si a ideilor antreprenoriale ale tinerilor in afara mediului educational, precum si dezvoltarea de parteriate didactice inovante si bazate pe practica in invatamantul superior.

Numai doua astfel de proiecte vor putea primi finantare de la CE, care poate ajunge la 60% din valoarea acestora.

Prin acest program va fi creata o platforma comuna on-line pentru educatorii antreprenoriali, precum si o retea europeana de educatori antreprenoriali. Finantarea este de cel mult 50%, iar numarul de proiecte ce pot primi alocari UE este de maximum 10.

Oana Barna (Grup Șerban Holding), la Quarterly Report: „Numerarul merge spre finanțarea proiectelor. Vom putea distribui dividende cel mai devreme în 2027”
Oana Barna (Grup Șerban Holding), la Quarterly Report: „Numerarul merge spre finanțarea proiectelor. Vom putea distribui dividende cel mai devreme în 2027”
Oana Barna, director economic al companiei Grup Șerban Holding, a fost prezentă la cea de-a șasea ediție a evenimentului Quarterly Report, dedicat investitorilor și companiilor listate la...
Care sunt cele mai puternice smartphone-uri din noiembrie 2024. Locul 1 domină clasamentul flagship-urilor
Care sunt cele mai puternice smartphone-uri din noiembrie 2024. Locul 1 domină clasamentul flagship-urilor
Luna noiembrie 2024 a adus schimbări importante în clasamentul celor mai performante telefoane, publicat de AnTuTu. Noua generație de procesoare, precum Snapdragon 8 Elite de la Qualcomm și...
#CE, #tineri, #finantare, #administratii, #comisia, #europeana , #Administrator

Curs valutar

1 EUR = 4.9770 RON

0.0001

1 USD = 4.7308 RON

0.0001
  1. Amenințarea lui Trump ce ar lovi necruțător Rusia și China: Cinci mari țări în derută, nu știu ce să facă
  2. O țară din Europa îl izbește în plin pe Putin: După 50 de ani de afaceri, închide ușa Rusiei
  3. Panică în Rusia și o mutare disperată la Moscova: Fenomenul lovește toată țara, ca în martie 2022
  4. Românii vor putea plăti cu o nouă bancnotă. Anunțul oficial din partea Băncii Naționale (BNR)
  5. Achiziție majoră pentru Frații Dedeman. Sumă importantă plătită unui șef PSD
  6. Detaliul esențial pe care aproape niciun șofer nu-l bagă în seamă, dar care poate salva vieți. Avertismentul lui Titi Aur
  7. Certificatul RAR Auto-Pass poate fi obținut exclusiv online. Ce informații include și cât costă emiterea
  8. Cheia auto nu mai funcționează? Cum poți descuia mașina folosind o funcție ascunsă
  9. Ford Puma Gen-E, mașină electrică produsă în România, la Craiova. Cât costă și ce aduce nou modelul abia lansat de Ford VIDEO
  10. Tarifele lui Trump ar putea costa scump producătorii de maşini. Cu cât vor scădea profiturile unor mărci auto importante care produc în Europa