Bucurestiul condus de un guvernator ar putea avea deschidere la Dunare

Luni, 13 Iunie 2011, ora 10:41
1549 citiri
Bucurestiul condus de un guvernator ar putea avea deschidere la Dunare

In cinci ani, Bucurestiul ar putea fi comasat cu Ilfovul, rezultand o suprafata de 5.600 de kilometri patrati si ar putea avea deschidere la Dunare, sustine deputatul PDL, Vasile Gherasim, unul dintre oamenii care lucreaza la reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei. 

"In prima etapa se va comasa Bucurestiul cu Ilfovul. Vom avea 48 de unitati administrativ-teritoriale pe o suprafata de 2.800 de kilometri patrati, de zece ori mai mult decat este acum.

In etapa a doua vom avea 62 de localitati si o suprafata de 3.800 kilometri patrati.

Peste 5 ani suprafata regiunii Bucuresti-Ilfov va fi de 5.600 de kilometri patrati iar granitele vor ajunge in zona de sud pana la Dunare. Prima etapa se va face prin lege urmand ca celelalte doua etape sa se faca pe principiul asociativitatii unitatilor administrativ terioriale", ne-a prezentat proiectul deputatul Gherasim, pentru Gandul.

Planul PDL prevede ca, dupa ce proiectul legii regionalizarii va fi aprobat de Parlament, in cateva luni se va finaliza un nou Plan de Urbanism General (PUG) pentru intrega regiune Bucuresti-Ilfov.

"Incepem aplicarea unui program in regim sistemic. In PUG vor fi bine definite zonele construibile, parcurile industriale sau zonele verzi. Se vor trasa directiile de dezvoltare. Centrul de interes se va muta in zona premetropolitana", a aratat Gherasim.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti va fi inlocuit de Consiliul Zonei Metropolitane, iar numarul consilierilor va ajunge la 105, spre deosebire de 55, cati sunt acum.

Potrivit aceluiasi proiect, Guvernul va numi un guvernator, in zona metropolitana Bucuresti-Ilfov, o functie ce corespunde in prezent celei de prefect al Capitalei.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#bucuresti administrare administrativ teritoriala, #bucuresti voievodate, #bucuresti , #Administrator